三個人去旅行-Namaste!

69 回覆
22 Like 6 Dislike
YES!! 堆相有菲林有手機有相機影
你都有影菲林?
lm
我開頭都有你咁諗 所以就叫我細佬一齊去 自己覺得有男仔同行會好d
去完既感覺係 一定會有唔係好友善既目光 但同樣好人都好多 所以托賴最後安安全全返香港
假如你一個人去。。。。
Poor goat
F u
狗也不屌的國家
lm

有呀 鍾意影相去印度會好爽 啲人好樂意俾你影

兩年前自己一個去咗3個禮拜 真係又平又好玩
飲食如何?
好想試下Pani Puri
都識有女仔一個人去,好佩服份勇氣
我暫時都唔得
每個人都有唔同諗法 就我個人經歷而言我會想再去呢個國家
好靚呀!!!係啊佢地好鍾意俾你影 係咁photo photo
呢度係邊度?
我覺得印度菜好味呀!岩胃口
特別係街邊既奶茶 好熱好暖胃
遲d會再講多d
好味,熱辣辣脆卜卜
應該係jaisalmer,熱撚到
係呀不過真係好正

我8月去成40度
係咪睇左youtuber阿迪
有睇 睇完佢安心d
本身有睇開Indian street food
覺得Pani Puri 算比較得意同特別
但睇親d小販都係成隻手浸落個汁到 勁污糟
但佢介紹個間好企理 可以一戰
繼續解釋埋 講下d經歷
唔好意思唔好意思 因為工作關係 一路都冇時間同心力更新
趁住而家死人武肺第三波 試下寫返

如果大家仲有興趣睇 可以繼續睇同埋留下言
支持
上次講到住既地方 細細間 有個獨立廁所咁
雖然我地通左晚頂 但想食早餐既心大過想訓覺既心
擺左一擺啲野就出去出面大街覓食了

因為擔心水土不服 我地唔敢食啲好重味同太"地道"既野 揀餐廳都係條街度行左一陣 望清楚哂環境啊同有咩食先 之後就入左黎呢個有AC既地方食左個早餐

我們的第一餐:

有黎印度唔可以唔食既薄餅 而薄餅分好多種 今次食呢種叫PARATHA 其實就係未發酵既麵餅 酥皮同酥皮之間有好多油 好有趙口 配咖喱食一流
之後就有雜菜咖喱 好似菜甫蛋既印度煎蛋 同埋 一個叫buhna khichuri既炒飯
講真 除左個蛋同薄餅之外 其他野都好很辣 對於食辣初初初初哥既我無疑係個大挑戰
食完埋單 印度餐廳慣例係食完飯會俾一碟茴香籽你除口氣 同時會擺支牙籤同張單係度好貼心同特別既服務 等你撩住牙俾錢 呢餐盛惠18蚊港紙
食完飯就係條街度行
加爾各答招牌黃色的士:

行行下識左個中國去印度旅行既人 佢叫Chow Chow
Chow Chow 好慘 岩岩到埗就俾人偷左個電話 佢同佢印度朋友李俊一齊去加爾各答 但最搞笑既係李俊係中國讀書 鄉下又唔係加爾各答 所以熟中國仲熟過印度 對於佢俾人偷野幫唔到好多手

佢地兩個之前冇BOOK地方住 出外靠朋友 我地呢啲冇野做又多管閒事既人就決定幫下佢地手睇下BOOK唔BOOK到我地住個度 點知佢地有D行規:印度人唔可以訂房 同埋唔可以同其他非印度人一齊訂房 所以搞左好耐 拗左好耐 佢地終於可以有個房安頓下
SHIT撈亂左 今次一打打返2018年第一次去既時候既野添
唔緊要啦我繼續啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞