Overwatch 鬥陣特攻討論區#10 Uprising

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有條友用winston都唔知發生咩事
出去唔夠5秒就死咗
有條友用winston都唔知發生咩事
出去唔夠5秒就死咗

sor 囉
有班友打rank都唔撚合作
係要玩輸出同炮台
又唔係勁
激到我決定troll game
玩healer唔heal人

全攻型mercy

識玩一定係玩神射 我有我射 你有你射 我自回 你食屎
想問下DPI 要幾多最好

好睇個人, 一般射手 edpi (滑鼠*in-game sen) 2500-5000, 刺客就高D好D, haksal 哥D去到26k.

亞洲人高sen係因為佢地唔夠位放大mouse pad先要搞到咁高

大部份亞洲PROGAMER咪一樣都低sens

唔係幾關事, 我覺得係後生既多數會玩高sens d, 大個d會慢慢set 低, 加上genji 其實幾食sens, 轉向 Melee 呢D全部大輻度移動 高SENS D好D.

我有強迫症咁滯
我好多英都會玩所以好難搵到個適合嘅edpi,成日轉來轉去都覺得唔太順手

Genji我覺得要去到7-8k edpi轉身先順,諗緊可能犧牲d命中

其實想問大家幾多dpi

以前1000x15,依家1600x3.5
好唔慣

800 x 5
睇唔透 對面玩雙飛 用Sniper狙死左法拉+Mercy至少十次
但隻法拉死都唔換
最後輸左 拎殺數金 就怪我
隻老鼠就輕鬆刷盾 On99
睇唔透 對面玩雙飛 用Sniper狙死左法拉+Mercy至少十次
但隻法拉死都唔換

我都睇唔透你UP乜
你狙死左對面隻法拉 點解要法拉換?
想問下DPI 要幾多最好

好睇個人, 一般射手 edpi (滑鼠*in-game sen) 2500-5000, 刺客就高D好D, haksal 哥D去到26k.

亞洲人高sen係因為佢地唔夠位放大mouse pad先要搞到咁高

唔係幾關事, 我覺得係後生既多數會玩高sens d, 大個d會慢慢set 低, 加上genji 其實幾食sens, 轉向 Melee 呢D全部大輻度移動 高SENS D好D.

我有強迫症咁滯
我好多英都會玩所以好難搵到個適合嘅edpi,成日轉來轉去都覺得唔太順手

Genji我覺得要去到7-8k edpi轉身先順,諗緊可能犧牲d命中

其實想問大家幾多dpi

好唔慣

800 x 5

same
打人雙飛.

自己隊安娜唔射. DVA 唔追住佢黎吸.

可以點打???
但隻法拉死都唔換

我都睇唔透你UP乜

佢比我不停狙死都唔換 跟住輸左隊友就話我無比到壓力佢
打人雙飛.

可以點打???

放棄
打人雙飛.

可以點打???

放棄

用來因打
病左都照玩rank
玩ana 連自己友都補唔到 連輸三場真係自作孽
病左都照玩rank
玩ana 連自己友都補唔到 連輸三場真係自作孽

休息下啦巴打
屌玩坦同補係咪玩死全家?
都打緊白金場
偶爾仲會撞到鑽
屌那星仲係成隊9下9下咁
但隻法拉死都唔換

我都睇唔透你UP乜

佢比我不停狙死都唔換 跟住輸左隊友就話我無比到壓力佢

你D隊友應該Pick錯英,冇盾/唔夠盾壓上去
屌而家打rank好on9 話會配d唔係我排位相近對手同隊友比我 做乜鳩
都打緊白金場
偶爾仲會撞到鑽

鑽係咪第3季季架。
試過有個鑽但睇個分得金牌分

個分跌左落金 個鑽都唔會變架喎
都打緊白金場
偶爾仲會撞到鑽

鑽係咪第3季季架。

對面隊有鑽都輸

而家好多水鑽
都打緊白金場
偶爾仲會撞到鑽

鑽係咪第3季季架。

對面隊有鑽都輸

岩先銀牌場 對住隻鑽石都推車守到2分
然後佢話隊友廢 掛機放推
台仔極冇體育精神,垃圾都不如

我有強迫症咁滯

其實想問大家幾多dpi

好唔慣

800 x 5

same

400x8.3
台仔極冇體育精神,垃圾都不如

係喎 一輸2分就走場
係咪以為玩快速

一係就要脅掛機
都打緊白金場
偶爾仲會撞到鑽

鑽係咪第3季季架。

對面隊有鑽都輸

而家好多水鑽

啲水鑽永遠打combo嗰時都係唔捉左mercy先開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞