Overwatch 鬥陣特攻討論區#10 Uprising

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
1001開post個個記得放係置頂
開POST專用Source
https://docs.google.com/document/d/1PNIueLWWWDGws8Epn9mJtJScfcQr13XyIkhiWw1LdQI/
語言設定:
BATTLE.NET > 設定 > 遊戲設定 > 文字語言/語音語言
你想邊配搭都得 中文英文日文西班牙文乜都得

by PokeGuy
Overwatch Hero Cheat Sheets (參考用)
http://imgur.com/a/28GPV
BY 阿姆羅_雷
Master Overwatch/Overbuff — Check out your Overwatch stats, profiles, leaderboards, view hero information and much, much more!
https://masteroverwatch.com/
https://www.overbuff.com/
小提示
1) 3人係車附近車會最快 (上面行野可以睇到有幾多人)
2) 如果對方架車就到終點 或者你想暫停佢架車 你可以行近架車 架車就會停 可以爭取多d時間
3) 無時間時 可以盡量踩入點/行去車到 爭取延長 隨時反勝都得
4) 可以開啟右上角顯示殺人記錄功能: Esc>選項>遊戲設定>擊殺重播功能: 開啟 (Esc>Option>Gameplay>Kill Feed Display>on)
5) 中途加入既賽事 輸左唔會計 仲有額外經

BY 正義大門大獸, VivaLafeda
購買Q&A:
Q: (PC) 美洲版/歐洲版/亞洲版有無分別?
A: 無,全球通用,除左中國版,獨立ser
Q: (PC/) 點買?
A: 1.官方網上,可以用信用卡/PAYPAL直接買
2.買mycard入,再去官網買,面額自己計啦
(Mycard 台港共用)
3. 其他網站買,自己Google
4. 去Game舖買
Q: (PC/PS4/X1) 咁多個版本有咩分別?
A: (PC) Digital 有分標準版同啟元版,兩個版本都可以玩哂所有英,同埋地圖,分別就係啟元版送多5個skin, 同埋其他暴雪game禮品
實體版有分啟元版同典藏版,啟元同上,典藏自己Google
A: (PS4/X1) 無標準版,其他同上
簡單黎講,所有版本都可以玩哂所有野,只係skin同其他禮品既分別
BY VivaLafeda

新post留名 希望唔好再有罵戰
好灰
琴晚打holly wood
兩邊都推到點
然後第3 round 我地做守方先
冇留意 有隻萊因喺後面入嚟 踩入個點3秒都冇
就輸撚咗
完全唔知原來連1秒都唔可以俾對面踩個點

同我一模一樣,我係半藏
兩件unrank雙排
一件hanzo
一件wm
難為我排到嗰勁嘅銀框白金
全場四打六
最後跌左50分
兩件unrank雙排
一件hanzo
一件wm
全場四打六
最後跌左50分

你係慘啲
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅
到底點撚解啲人咁鐘意玩輸出 玩坦補好失禮咩 aiming唔好意識唔好點解係都要死玩輸出 明明玩坦錯錯率高啲
兩件unrank雙排
一件hanzo
一件wm
全場四打六
最後跌左50分

你係慘啲

痴撚線兩個唔知邊個換reaper
睇住佢空大
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏
呢樣嘢贏左無數次亦都輸無數次
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏

Apex有場比 就係隻Tracer recall 跟住無人係點即輸
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏

Apex有場比賽 就係隻Tracer recall 跟住無人係點即輸
呢度啲人係咪唔會同人一齊rank
問咗幾個post都冇人理我

兩件unrank雙排
一件hanzo
一件wm
全場四打六
最後跌左50分

有時真係冇辦法,佢兩個unrank有機會根本唔識玩,鬧嚟都無謂
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏

Apex有場比賽 就係隻Tracer recall 跟住無人係點即輸

問題係
第3 round嚟
姐係我地岩岩先做守方
佢地佔咗0.1%就當贏
點解唔會掉番轉到我地做攻 ?

有錢仔
好灰
兩邊都推到點
就輸撚咗

同我一模一樣,我係半藏

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏

問題係
第3 round嚟
姐係我地岩岩先做守方
佢地佔咗0.1%就當贏

我唔肯定
但好似一邊Ot先攻到 另一邊攻完有時間剩 Round 3會由剩時間果面攻 攻到就贏 攻唔到就和

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏

問題係
第3 round嚟
姐係我地岩岩先做守方
佢地佔咗0.1%就當贏

我唔肯定
但好似一邊Ot先攻到 另一邊攻完有時間剩 Round 3會由剩時間果面攻 攻到就贏 攻唔到就和

你都冇時間
玩冷門英真係好極端
通常隊友一係超信你,一係覺得你黎troll

真心無奈
都唔知佢點計嘅

佢計%
只要自己友一個都無喺點
對方有一個喺點就開始計
假如對方0.1%都無
你有0.1都好
都計贏

問題係
第3 round嚟
姐係我地岩岩先做守方
佢地佔咗0.1%就當贏

我唔肯定

你都冇時間

?

問題係
第3 round嚟
姐係我地岩岩先做守方
佢地佔咗0.1%就當贏

我唔肯定

你都冇時間

?

哦!!明白哂
咁出閃光原氏咪好着數囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞