菲林相機討論 45 [香港獨立 唯一出路]

675 回覆
4 Like 1 Dislike
原裝black paint呢個價就差唔多
on9
1千內
不過好多都壞
買部canon p + 50.8抵玩d
我見好多係壞auto,仲有咩壞多?
唔係made in hk好似少左份情意結,已經有其他相機正常用 不過都thanks
1000蚊應該淨係買到是但一樣
測光 快門
Cfp 彩六 夠都有人話有水漬
咁你又會推薦嗰位巴打去邊間沖E6呢?

點都好 我就繼續撐黃店算希望你哋都多啲去黃店消費
咁耐嘅機真係好難講
呢啲機睇下eBay 有冇咩路數啦
幾十蚊美金應該有
我個部都係eBay 入 有Hong Kong 字樣

如果想搵香港製造嘅
留意下K-1000 同Mju-1
傻果機一係難整一係無零件
就算平貴都難搵人整架喇
就算有都係做啲大路野
一係試下淘寶
留名
講真等耐少少又無所謂嘅,影菲林都預左要等
但都唔好咁過份喇成個星期都試過呀大佬
神奇在打完去問即刻就有
咁真係要scan咁耐定send漏左先
試過幾次收錯人地啲相
我都唔知等咁耐係未因為搞亂左架嘛
打去問下又比人閪
好喇當真係要scan咁耐 當啲員工有性格
咁老細你不如同啲客講聲 等大家唔好心掛掛
一開頭就講定太多單做唔切
咁又唔洗啲客打黎問你地,又唔洗啲員工覺得客煩
皆大歡喜囉咁未

啲閪店係咪睇完我個po之後入貨⋯⋯
仆街益鳩咗班契弟⋯⋯
試過比多左份其他人嘅片我
專登拎返比佢唔該都冇聲
拎去第一頁 新藝問下
我諗香港仲會整嘅只有佢
Bid 左部Yashica,under 600蚊祝我好運
其實你純粹要made in Hong kong,完全唔care成像既話,可以執部halina玩下既香港公司香港設計香港製造,老細係黃克競
唔知點解halina毫無吸引力 不過都thanks
屌 又㩒錯推文
比啲圖睇下?
我諗就算全正常都要抹下finder
同埋你諗住用adapter 定疊電池?
去東尼曬相好似乞緊佢email比我咁
三番四請都未比到個file我
嬲嬲哋下次寧願遠啲去柴灣算
最慘呀東尼好似咩都唔理咁
成日見佢企係度思考人生
一係就走左出去影相
跟住ig就整個沖片story寫住2am

呢啲即棄機有冇得即日拎到數碼檔唔該大家
why not
都係咁沖之嘛
你唔好拎去MT沖就得

btw呢部唔是即棄
可重用
諗緊showa定dotwell定最後個間想快啲有相

Thx ching但影完手頭上個部應該正正經經買返部了菲林幾好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞