有支援開手足嘅黃店<膳心小館>,被房協通知會收返間舖

151 回覆
83 Like 5 Dislike
呢間膳心小館唔止支援手足同手足嘅家人,仲會派飯比區內長者,仆街房協話收返間舖係基於住戶意見同長於營運效益,但係明顯就係打壓
為咗要打壓,就無視有機會影響區內長者都要收返間舖,
食屎啦房協

見過唔少人買佢哋啲蛋卷,
應該有唔少人識呢間舖

但係,
之前房協轉咗個新經理之後,
就開始搞鳩佢哋
試過話可以比佢哋派蛋卷但唔比地方佢哋擺貨,唔比擺貨又要點派

今朝就見到佢哋開post,
話房協通知嚟緊11月30號會收返間舖

支拿01出咗新聞,有房協回應
//房協:決定基於住戶意見及長遠營運效益考慮
不續約是否與膳心小館標明為「黃店」有關?房協回覆表示,決定基於住戶意見及考慮長遠營運效益,不存在其他考慮因素。而房協決定今年12月起自行營運彩頤居的餐飲服務,模式與另一個「長者安居樂」將軍澳樂頤居相若,相信自行營運能為長者住戶及院友提供更適切的服務。
房協表示,已按合約條款,在今日向膳心小館發通知書,說明合約會在期滿後終止,轉由房協自行營運有關餐飲服務,期望未來半年與膳心小館保持良好合作,確保服務順利過渡。//

希望大家可以係呢段時間幫襯多啲
話有大學生乞面包皮個間呀?
個新經理好似話係社工嚟
我社你老母咩社工咁做嘅咩?
咪撚整臭哂社工個朵啦
乞咩麵包皮?
點解咁多人識呢間野係因為佢話有大學生手足去佢餐廳乞面包皮跟住佢地請左個大學生既故事

佢哋仲請咗手足嘅爸爸同手足嘅媽媽
出信都唔出自己名, 咁撚驚但又要搞9人
正仆街嚟等我依家買撚爆你先
買爆佢老母
依家出左名,搬去第二度都一樣咁多人幫趁
下 人地真係受壓咁又搏同情?

杏仁餅嘅故事
搏同情唔等如唔抵幫

打乜國際線都係叫搏同情啦
問題要睇是非黑白
唔緊要啦
每個人都有唔同嘅故事
係咪真,得當事人知
又或者只係我哋自己未去到嗰個情況
就會覺得呢啲事係誇大/不能理解
房協應該真係驚住搞
上次比佢哋派貨但唔比人擺貨呢單野一出
即刻有以下嘅事發生
啲野真係幾好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞