DBP 係黑店 - 脫毛討論區15

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
佢哋兩個月前好似新嘅療程嚟㗎! 我都係睇Facebook見到, 可能因為咁樣未放喺價錢表掛
但係我成日都舉得做機抵D
普通果D 敷精華,做peel 真係自己屋企都做到
覺得*
有無好推介?
希望減少Bikini位毛髮。唔需要全脫清唔需要永久
有冇脫毛公司介紹下?
激光定彩光好?
自己係medxxxx脫緊腋下永久。查詢bikini 只做永久同埋12月分期都要12k每個月
$9800係1年做12次,並唔係全久保養?
試做係唔係脫成part定係試1個格仔細細part

唔該先
你指可以單脫 full bikini $600 1次咁好?
你係學生?
聽聞佢地可以overbook要客等成個中喎。你未試過等?
第1次做
頭1星期每生幾條毛髮出黎,14日內生出黎既毛髮抆得甩(初初我都覺得好神奇)
3星期後會生返正常毛髮出黎
4星期黎準備剃毛做第2次脫毛

上星期做完第2次脫毛,現時都有毛毛生,不過第1星期都會自己甩
應該係非繁忙時間
我講得唔清楚添,激光後大約14日內生出來嘅冇用手都抆得甩。

不過我唔係好明咩叫第一次打之前嘅毛。第一次打之前即係未激光過?
去激光前只可剃毛喎,正常係冇毛嘅狀態上去脫。
之所以我會激光完可以用手掹甩條毛,我認為係毛囊有條毛係度,激光後,毛囊衰弱,條毛就慢慢退出嚟。就自己脫落
第一次上去WD打上半身,但係因為我上手臂有毛孔堵塞嘅問題,職員同我講如果照打,九成機會會生暗瘡,建議我做咗peel先

我就信佢先同了解下做peel幾錢,真係唔平,上手臂都要$600幾一次,唔知WD係咩peel。我上網search過jet peel好似無乜用。

想問下大家做開咩peel?
同埋會唔會有好用嘅peel 產品推介

依家上手臂同埋隻腳hold住左未打得,我驚打會爛手腳

咁快就開始sell peeling 真係唔好上當做傻仔join啊! 我啱啱同Friend 食飯先知其中一個去咗dermxx做咗兩個月頂唔順太hard sell辭咗職, 唔好以為呢間係大野原來啲治療師第一個月嘅所謂培訓就淨係教點樣sell客, 係唔會教佢哋點樣幫客人做到好嘅脫毛效果。佢仲話呢啲peel嘅效果只係做美白完全唔會同任何毛囊角化有關, 亦都唔會因為咁樣而令到脫毛效果好啲, 純粹係搵個藉口去收錢!
大家真係要小心小心小心
多謝你提醒呀!!!
但如果我有毛囊閉塞嘅問題,係咪可以照打都OK?佢講到照打有90%會爆瘡,嚇到我唔敢打住,以為一定要做完peel先得

佢哋聲稱做一次已經睇到個效果,啲粒粒會平復左好多
我做既係755 pro u ,打中仲有毛既地方,毛會burn 左/唔見左喎。唔應該打完出後仲係度。除非佢冇打有毛個個位/唔係用我講呢部機。
唔係學生
唔關事,我收左工7點幾整
係呀真係唔使做佢哋啲幾百蚊一次嘅療程
我記得好耐好耐之前其實有睇過A+寫話就算毛囊角化都可以脫毛, 甚至乎因為打走咗啲毛,令到毛囊角化問題都會改善咗添
我自己就有買peel自己做因為都想啲皮膚白啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞