[LOL]S10比賽討論區 (542)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
算啦 我都唔明點解大家成日要拗lck lpl勁定廢 大陸拎左2年冠都證明左佢地而家係最強賽區啦 lck唔再有統治力要改革進步都係事實 佢地選手同選手之間是敵是友 好多都fd底又互相尊敬 反而連登呢到就係到互串 唔知為乜 可能係我純觀眾角度出發又無鍾意啲咩隊啦 我自己就覺得而家啲比賽打得有來有往 好睇左好多 有技術有營運 以前妹到30分鐘一波團就g真係悶到而家諗番都唔明自己當時點解無睇到訓著
韓仔有啲勁既去左lpl lck要敢用多啲新人 grf dwg都係咁黎 不過見有巴打講lck會聯盟化 咁到時應該會多好多隊 希望會有新星
其實已經睇到LCK改變緊
SB請咗YamatoCannon T1俾機會Ellim同Canna
仲有Apk呢類打法比較激進既隊
需要多啲時間改變
咁多蘭都算係新人啦其實
雖然DRX輸咗好令人失望
但其實本身都三個新人
打到咁遠 算啦
DRX除咗Deft子 個個都勁後生
有排打
Doran上年打咗半季都冇
仲要世界賽一場都冇得打
都算新呀嘛
呢度咁多lck haters同lpl haters好難唔嘈成個post九成唔係恥笑就係吹奏
fpx - s9奪冠原班人馬+ khan
ig - 換左下路
jdg - 原班人馬
tes - 叫新組合

咁睇既其實磨合黎講lpl磨合時間係比多lck果幾隊多 係得ig同tes叫要磨合

不過單循環變數多咁多 機會又少咁多
要嘈真係嘈到出年 世界賽見真章算啦

起碼近幾年就真係lpl>>>lck, 係咪eu>lck呢點就有待確認, 講到尾都係得g2威過 eu其他隊都係咁上下
其實TES宜家成隊都係磨合左一陣
jkl仲要lpl春季中後期先加入
所以其實得tes叫新隊 lpl果邊有2隊係老隊 一隊半新隊

lck就dwg老隊 t1半新隊 drx同gen g都叫新組成啦 不過係搵d老將新組成姐
DWG叫老隊
換左廢柴教練你當佢新隊啦
BP同教人有問題 但佢地都叫磨合左成年 結果都係打到一pat屎咁 賽前無人期望過佢地 唯一最大意外位就係做水鬼拖死T1
今次MSC 金教練仲troll過Zefa
睇直播個陣見到ban pick 我心諗: 今日BO1喎金教練 下路pick d咁既combo
TLN個條片勁多越南人玻璃心係到嘴炮
講到等中野兩個泡狗carry
屌佢老母佢地咪又有泡狗.
本身對隊野都唔係好人啦
係vcs決賽未打就前就買走對手d人
個人實力其實差唔多
只係以前LPL個人實力廢過LCK
LPL依家連個人實力都變到同LCK無差距
依家LCK係打團能力同搵機會開團能力太廢
lpl啲jg係捉人配合方面好似由s6開始一路都勁過lck
但個陣係次次一到打團就收皮姐
自從有ig瘋狂打架之後lpl所有隊打團都勁左好多
同埋真係唔明琴日GEN點解唔幫BDD揀前中期有影響力既英就走去拎沙雞
但揀埋啲中後期需要farm既英又主動搵架打
唔好成日幻想邊隊邊隊上路係kinn/summit諗住組銀河戰艦就嬴先得嫁
你搵kiin同summit黎但如果你成隊整體打得唔夠一個團隊都係無用
你睇下上年fpx點嬴
與其話要換邊個 不如叫lck top jg sup練好啲打團同開團好過
我幾時有講要組銀河戰艦?
我指出Doran,Rascal個人實力不足
LCK部分隊伍不思進取 唔用新人 邊到有錯?
而且我一開始已經講咗LCK 風格戰術有問題喎
RNG 上路係咪冇曬消息, 係咪被逼要用高分路人
利: 想睇小狗倒了
lpl個4隊除左tian knight jkl 369 puff唔計韓仔仲有邊個算後生
相比之下LCK仲唔算換得多新人?
你話rascal個人實力不足 但人地壓住zoom黎打
比人駐上都抗壓到
369係勁過rascal 但未去到話差距好大
clid同karsa個種就真係差距大啦 clid完全比karsa打爆
雖然bdd係成隊打得最好 但knight打得更好
doran揀akali個場純粹係送無野好講
akali又唔係自己撚手英 仲要唔怕對面counter咁揀先
真係唔知邊到黎既信心
但佢用sett個場打zoom都叫可以
佢前中期都開到幾波靚團
zoom個場都無乜發揮
雖然小龍個波doran送左一波
但DRX 4個係可以退 但之後佢地揀返去4打5
但deft又扣雙招 pyke諗住R斬殺yagao又比loken outplay治癒救左跟住咁樣比人ACE
點樣為之新人
DWG成隊係lck打咗一年仲算唔算新人
狼行走左
然後係唔知邊隊執左隻後備上路
uzi好大機會已經完約 因為最新update既合約data冇左佢名

結論:未開波已經倒了
好似所有jg係Geng都打唔好咁 上年花生 今年clid 花生去左lpl都第二春
比賽幾時打?
lck真係有d青黃不接,太多勁人俾人挖左,同埋而家除左t1之外,d勁人分得太散,每一隊都總有一兩個廢
5點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞