[突發!] 鄭若驊向美國發出求饒信號

165 回覆
851 Like 1 Dislike
鄭若驊: 唔撚關我事㗎屌你老母

鄭若驊︰特朗普指中國將香港變「一國一制」說法非常錯

律政司司長鄭若驊認為,美國總統特朗普指責中國將香港「一國兩制」變成「一國一制」,是非常錯的說法。

鄭若驊出席本台節目《星期六問責》時說,中央一直以「一國」原則處理香港事務,中央建立「港區國安法」是天公地道,合法、合情、合憲。她又說,根據國際法原則,干擾其他國家的事務是不能接受。

對於特朗普表示將採取措施制裁參與削弱香港自治的香港官員,鄭若驊被問到會否擔心自己被制裁,她說,香港官員沒有削弱香港的高度自治,國家安全從來都不是香港內部事務,又說要視乎美方有何具體措施才能較好回答有關問題。

Source: https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1529255-20200530.htm
又想返上去開會?
遲下又比人夾返上去感受祖国親切關懷
同中共割蓆咁沙pok
答錯左
我小薯仔嚟架咋
呃餃子食??
国安牌餃子
咁撚巴閉,上次就唔洗厘起英國唔想返嚟啦!! 八婆
你肯深喉(線人)咪有得傾囉🗣
佢呢句野可以好大鑊
隨時又要俾人挾上北京
Trump : 邊個有份參與削弱香港自治的香港官員,佢話係就係
如果家屬都有份就
夠鐘就衝去排隊食lunch.有事就唔單野唔係我跟開做律政司做到好似係觀塘d爛閪寫字樓做OL咁既心態佢都算神撚奇
叛國 即時處決
其實美國一直都冇落過第一刀,香港民主人權法案就係例子,所以強國先唔驚一步步再打壓香港
「香港官員沒有削弱香港的高度自治」
呢句嘢
你鬼馬喇大波驊
咁快又唔記得左之前比人夾番上面?
賣國賊
淆底呀八婆
同呢d柒碌做隊友
智商有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞