英國會議員:救埋無BNO嘅香港年輕民主抗爭者。

515 回覆
933 Like 9 Dislike
香港人其實好守規矩
運動搞咗成年,有破壞但係冇偷嘢
你再睇下美國嘅示威
咁不如救埋大陸落黎既新香港人
真係算係咁
香港人真係好乖
點解
應該大部分年輕人都冇bno
反而廢老藍絲有
我哋可以留言建議啟動督灰機制,以免比呢啲共諜入侵英國
屌我有bno都唔理鳩佢
走麵唔會去英國
RT
一上Twitter 就好似同世界接軌咁
你啲reply比較似係
因為我唔想藍絲有機會去所以我唔同意你諗法咁
我只不過係講翻我見到有呢個問題存在姐 而且不再小數
同時佢地都係手足黎
但你就講到好似一定得廢老先有呢個情況
雖然我有錯應該講埋係未滿18歲根本唔知發生咩事去既人
但實際上班藍C咁愛國點會捨得走
想申請翻都應該係想離開既手足
下面個reply話比未滿18歲申請翻你有九唔搭八
大佬啊 講緊97年前出世既人啊唔係其他人啊
係英屬香港出世架
一定要支持
真 上年6月之前我都未係咁了解世界政治局勢
上twitter上得多 會睇到外國人reply/更多外國新聞報道
對佢地既政治認識都深左
Pish
咁你入嚟做乜鳩?
出返去啦
先留名 後做任
應該咁

對於英國黎講, 將真黃絲通過審查一定比篩走藍絲容易

首先任何人apply都要查social media嘅timestamp
睇吓2020年之前有無follow過黃絲page, 出過反送中/抗爭post, 留言, 甚至私人message。無嘅話就大大降低機會

第一件事係以年輕人優先盡快將一大班真黃絲通過審查, 呢班多數有大把黃絲證明. 模稜兩可或證明不足嘅就delay

qualified嘅黃絲再篤灰, 提供任何熟悉嘅藍絲名單

藍絲多數年紀大, 所以可以set條年齡線
任何超過40歲, 都一定要有3個已經qualified嘅黃絲做保證, 其中至少1人要係年輕人.
而呢3個擔保人一定要係親戚/家人/相熟嘅朋友(防止有人用嚟賺錢)

冇錯, 重心同決定權擺明喺年輕人度. 因為講篤藍絲灰, 無人夠我哋勁.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞