[LOL]S10比賽討論區 (540)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Deft子明明playoff打得幾好
頭兩場都勁
今日第三場開始就唔知想點
搞到又俾位人入
有冇諗過唔咁分
隨時無限tier-break
S9 世界賽仲慘
少過之前好多

LOL 可能真係就快收皮
雖然年年都咁講
簡單道理姐 你打耐啲咪姐係廢啲囉
我諗係因為lck既營運一向有優勢都好少會throw game 所以巴打先覺得離譜
goodest logic
咁所有後期逆轉嘅隊都係廢 要打咁耐先贏到
呢幾年都唔會收
除非突然有隻game好撚hit
剩係高過s5同s9
不過打得4日就咁多錢你都好難講係for fun啦
你要睇番Riot既諗法
一直都係想加速遊戲既進行,令到觀看性增加
哩個係哩幾年既潛規則

更何況
睇番2017 worlds, FNC小組賽出線既情況
GAM同樣係用時間優勢獲得TB第一名, 第2場先要打IMT同FNC既勝方
咁樣係確保左名次較高會享有合理優待

你可能會講,咁果陣係爭第2名(出線), 只係得一隊出線 , 但係賽制係, 只要有3隊發生同樣情況, 一樣處理, 即係話無論你係搶1,2,3名定2,3,4名處理方法都係一樣

如果係worlds, 3隊TB 搶1,2,3名,因為計時間第一名輸左第一場TB 所以要比第3名打多一場, 體力精神消耗極大(由其是TB通常係同一日小組輁完之後), 咁樣唔係唔得, 對於戰隊而言, 我小組賽跟你規則玩, 準備好晒, 時間打得快過其他隊, 去到TB就要變成弱勢隊
輸嗰三場都好多唔同問題
贏其中一場就已經出線
各位唔好吹奏我GenG

見證咗今日各位由大讚多蘭
到e加係咁批鬥佢
s9世界賽仲少過哂s2-s8
唔係有skin額外收入咩
係囉 應該係最低名次同次名打 勝出方再同首名打先岩架麻
60萬美金係total咁多隊有
第一名係有24萬 唔知算唔算多
60萬美金係total咁多隊有
第一名係有24萬 唔知算唔算多
我印象之前wc都係咁
不過咁樣會有一隊直接出線
明明三方加賽但變左兩隊爭一個位
riot可能唔想咁
要做返三隊都有機會先改
對比返19算好多
msi 19冠軍得10萬
全個比賽得25萬
5皮夠ning買對鞋既都
應該差唔多1個月糧
係LPL先成日反cup LCK多數lead到完場先會搞成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞