Legends of Runeterra 符文大地傳說 (2) 8費無撚敵

964 回覆
5 Like 52 Dislike
因為我發現吸血鬼牌都係t7.8左右完
豬女作用性唔大 仲要高費卡手牌
情願加多張勢不可擋法術一下收頭
我玩豬+ashe
大家都手順可以打爆deep冰到佢老母唔認得
呢套未對過
同佢主題一樣咁冷
冰城好多加水晶牌的,你10cost人哋都係7,8cost到
CEBQCAQBA4AQCARZAYAQCAIDCMTCQLQDAEBACCICAEBAEMIEAEAQSDASFIBACAICFEAQCAJY

唔齊牌,平時無聊打下NG
艾希為牌中主力
布郎姆+3+3都幾好用
重點係套牌強度唔夠,所以就算真係食到海怪都唔會用黎打rank
要講贏海怪既牌,其實隱密劫同皮諾燒都仲係可以穩食海怪
不過呢兩套依家冇咁多人玩所以海怪先上到TS
試過對面deep
佢第0張卡left打死我
捱唔到
不過果場真係好玩
封測水晶冰城搭12COST魔法都係TOP TIER DECK黎
卡瑪搭12COST都好屈,人地完全解唔哂仲可以拉英雄
海怪好多補血 又多細怪擋 點會難打burn
Elusive都叫贏面大啲 但佢都有4/1 challenger 法術解你2血隱形怪都唔難
海怪其實唔怕快攻 怕啲直接殺左你既deck多啲 例如ez, endure
上個meta我冇玩海怪唔知
不過之前海怪deck俾人揶揄做分數探底deck就係因為burn既氾濫
隱密劫你得3隻341叫可以穩換一隻
傷害法術?sorry佢大把疾速加血法術擋你

ez黎講55波
不過通常都係探底快你隻ez升級 1-2rd左右
之後就睇你留左幾手牌俾ez升級後1rd收海怪皮
endure姐係demacia?上個meta的確穩食海怪
封測我未玩
講返依家啦
Endure係frejord 果隻
每死一個ally +1+1
搭蜘蛛碌到隻野好L過份
至怕佢後期未上彈到上手

呢隻我睇都係55
大家都有大怪用atrocity收對方皮
睇手順
上個patch 就係玩endure spiders
都係睇後期邊個draw到combo上手先
Endure好少少用overwhelm 扑你一下
下turn海怪諗住all in完場果時
就可以出atrocity
Endure而家無人帶蜘蛛
用Kalista加自殺package
勁左有幾倍
Heimer control贏咗探底

唔出奇wor
對面卡手牌? 枱面牌組好弱下..
我見swimstrim連4/4/3都改走埋
帶多左好多冰城卡 1/1/1雀 +4+4buff
睇落好似無咁好用 有無巴打試過
玩人馬turn 6成日唔上手
你試下囉 全部藍白咁平
oldnews
原來你有六隻果時
用spell召出黎果啲怪係唔可以replace
終於上左master
其實而家都幾diverse 場場都唔同牌
對面有好多奇奇怪怪既牌唔係上網抄返黎 幾得意
唯一遇得多啲都係Vi Heimer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞