[A/I]Pokemon Duel/Co-master(EN/JP)戰棋類[5] 歡迎新手

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

始終都係咁樣玩夠爽快

半分鐘都唔洗就打完~

呢幅先啱

啱啱又屌打一隊et
用et隊都未算狗 贏唔到走場
d人品真係...

想問巴打你呢隊打et隊 勝率大概有幾高

究竟發生咩事可以後手12turns搞掂

係步法問題
打ET最好要有夢夢+忍蛙 或者 兩夢夢
不論先後攻 ET狗只會想出energy卡
佢唔出卡 4速會俾你打死
即係你永遠係第一方出寵先
唔好理佢4速 直衝第一隻
第二隻直接先手打4速
夢夢lv5全加金攻 只要唔中50攻都唔會輸
之後形勢會變成佢要防守你隻直衝寵
(建議忍蛙全金或全藍格)
垃圾 求屌打
125 866 729

啱啱又屌打一隊et
d人品真係...

係步法問題
第二隻直接先手打4速

btw 巴打點知我後攻
垃圾 求屌打
104 895 220

啱啱又屌打一隊et
d人品真係...

係步法問題
第二隻直接先手打4速

btw 巴打點知我後攻

數turn嘛

At least
you tried

用急凍鳥真係雪得好開心

第一次打到11勝
俾個仆街5代歐搞到食左一次石

第一次打到11勝
俾個仆街5代歐搞到食左一次石

最多得7勝
dialga
110 > 130, 60 > 70, 70範圍增加, MISS減小
時間咆哮追加效果 將對方打到變對戰初期狀態 (除進化以外)
e.g. 黑白龍會變wait9, 狀態標記清除, 卡片效果清除, 招式效果清除

palkia
100 > 120, 60 > 70
亞空切斷改成 打和時移除對面

代歐A
紫技變3星, 加自己wait3效果

企鵝
金屬爪40 > 冷凍光線70, 水砲70 > 90, 1個MISS > 回避
冷凍光線 自己氣絕時對方凍結

海陸空神獸特性primal rage
如果場上有對方海陸空任何一隻, 自己MP+1 攻+20

蓋歐卡
水波動 > break energy 減小範圍, 水砲 130 > 120 減小範圍, 紫技加大範圍, 加回避

天狗
60>70, 40>50

大細胞
重轉特性改成只有主動攻擊時, 只計場上隻數

小細胞,中細胞特性改成隔鄰大細胞都計算

傻鴨
30>60, 紫技加大, MISS減小

萬年蟲
抓30 > mud shot40, 加金技aqua jet, 藍加大, MISS減小

長鼻葉
30>40

cosmo energy
改成只可換場上代歐

flame energy
發動時對方燒傷狀態PM全部wait3
代歐末日
cosmo energy
改成只可換場上代歐
呢個已經屌打代歐隊
palkia
100 > 120, 60 > 70
亞空切斷改成 打和時移除對面

屌打細胞不是夢
無得用dark energy虐代毆 以後點算
無得用dark energy虐代毆 以後點算

我先用藍鑽換咗兩隻代歐半個月
4-6代歐仍然有市場,但1-3代歐已經同雜隊無大分別
真係 nerf 代歐細胞

睇佢 announcement 啲語氣好似好淆底 lol
Ho ball
下次水 \冰 \鋼 gym?
垃圾game,成撚日 load唔入

禁唔撚到冇反應

我有時都係咁 要連wifi 彈左個通知出黎先
代歐細胞要仆街死喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞