我有暴食症

10 回覆
1 Like 2 Dislike
我17歲。懷疑自己有暴食症但係我冇錢可以去睇私家。
Google 政府醫院嘅精神科,又話要轉介先睇得又剩。都唔知邊D info先係真。想問下各位巴絲,要點樣先可以去睇政府醫院嘅精神科/有冇邊間診所平D可以介紹比我
可以揾社工轉介 會快好多唔使點等
連去邊到搵社工都唔知
Sorry
無錢身體又冇事的話其實可以唔使諗,公立醫院精神科除非你精神問題令到身體出現問題(例如抑鬱症自殺呀,躁狂斬人呀,bpd od 嗰啲) 可以嘅話睇幾次私家先,再轉介去公立,起碼你一去到已經知咗咩病,有個basic profile咁
去睇普通科門診/ 政府診所, 同醫生講, 叫佢寫信轉介排期
冇錢即係等死
巴打係幾時開始覺得自己有暴食症?
暴食情況去到點啊?
"你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》"
巴打你係食到咩程度懷疑有暴食症呀
好多時候都同情緒好大關係呢
你最近係咪都經歷緊D好大壓力既事
(當然成個香港都好大壓力)

樓主還好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞