其實好多人唔知國安法係乜,文宣要從事實方向著手,重點係中國近年被國安捉拿起訴既案例。

28 回覆
20 Like 0 Dislike
其實真係好多人唔知中國國安法係乜,文宣要儘量例出中國近年被國安法起訴既人士,用事實做例子散播國安法既嚴重性。
唔好比對家拉左去反暴力反港獨度,要用實證證明國安法根本係對付任何人既萬能key。
推,一人一例。

譚作人,調查四川豆腐渣工程,被國安起訴。
支那skip咗垃圾會直接立法已經亂鳩嚟
呢張已經係好文宣
整埋poster
要再多啲,靚啲,可能一個case 一張咁
用呢啲黎做文宣 好多人都會覺得唔關自己事
用趙連海投訴大頭奶粉得啦?
食完假野仲要俾國安拉。
啲師奶呀伯唔會明咩叫程序公義。。。
有冇原圖
長輩圖文宣解釋
https://www.facebook.com/105220120821199/posts/255546832455193/?d=n

若果有天,你的子女做學校group project,想研究下究竟平時食的米和飲的水是否安全,就攞這些米和水去化驗,你會否讓他做?

點解我會咁問?你以為自己很小心,不講政治,就會安全。但在一個無制衡的國度,基本上無野唔係政治,只要你發掘出來的真相和官方宣稱的不同,基本上就係「國家安全」問題。

話說有一個九十後女生,大學讀環保,畢業後在藥廠工作,工餘時為家鄉作環保調查,抽取土壤和稻穀作化驗,發現重金屬含量超標715倍。

她還去了不同地方,包括癌症村,作土壤調查,發現砷(按:砒霜)超標,再和當地人民訪談,拍出《砷冤》,最後地方政府終於屈服,為人民作免費醫治。

直到2016年,她突然「被失蹤」,之後才得知國安(你無睇錯,就係即將來港設立執法機構的國安。)以「泄露反間諜工作的國家秘密」拘留她。

這個女生,名叫劉曙。
[文宣方向][跳出同溫層]民意調查分析
https://lih.kg/2037458
就係要呢啲,More
up
藍絲:治亂世用重典,捉晒班暴徒
仲有一單係叫佳士事件
中共係「法律」上有最高工時 但係啲廠唔跟 所以啲廣州大學生知道之後 去咗幫工廠工人爭取返「法律」上嘅權益 但係喺半夜啲學生俾公安拉晒
詳細可以上google揾
你講趙連海法?
但事實上中共不停用國安法拘捕普通異見人事,連投訴假貨豆腐渣等民生事務都會用國安法。中共無從抵賴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞