契爺Solomon Yue:咪撚再叫香港俾美國管,我地唔係殖民帝圖

403 回覆
1245 Like 16 Dislike
2,自立門戶
咪話咗協議囉!!
關塔灣協議永久租添
岩呀 我認同要基於現實利益同寧實去衡量最終決定

但請問歸英歸美既可行性?先唔講香港係支共下帶到啲咩利益比外國 你想去人地國家 人地想唔想你加入佢度先?你話我支持香港獨立係浪漫主義 咁係未有其他evidences proof 你歸英歸美係work既 咁呢個又係咩主義咩玩法?

都係果句啦 如果經過成年既抗爭 香港人既革命都只係想加入人地既國家既話 咁唔緊要既 呢個係香港人既決定

同埋 香港獨立係最終目的 如果歸英可以做到呢樣 我都贊成 姐係好似當年戰後日本過渡期咁
之後入英聯邦
人地國會議員提議授權總統承認香港係separate independent country 喎
幻想下香港未來
支那四分五裂亡國
香港獨立,台灣入聯
香港可能有機會公投入美
或者成為英美聯邦份子
成為亞洲最強大國家
唔係所有國家都有軍隊...
我都覺得美國想香港獨立出黎,起碼同支那做交易唔洗比人揸住春袋
加上美國講到明要支那解體香港人先會有真正既民主
我睇唔透美國係咪真係想打爆中國
我本身因為上年 大家既團結對獨立真係好有希望

支那夠難對付啦 泛民班垃圾搞左廿幾年都搞唔掂

但上年憑冇大台既香港人 唔怕死 有智 有謀 有錢咁去抗爭 直到今日迫到支那出國安法 世界都支持我地

然後一班固步自封既各位 仍然仲係大支那情義結 香港條件獨立唔到既論調

歸美 歸英 歸台 支爆輸出革命 喚醒中國人 一個中國中華民國 有d仲講緊永續原本一國兩制

其實大家想點?

冇共識不如唔好晒大家時間 唔好再無謂地令同為香港人既手足送頭 送命 送前途
玻豬末日
真心 比香港人自己管 仲恐怖過中共
日日批鬥人 鬥黃 應該同依家一樣 會有人喺咁比人打 比人殺
睇你地討論真係好笑
就算比香港獨立到,你想搵個人出嚟管治香港都唔撚掂啦
擺到明呀 但上邊班迂腐既手足唔係咁睇丫麻

口口聲聲話梁天琦走前左三年 陳巧文走前左十年

講咩i am sorry. I am late

係咪又想幾年後講多次呀
拆左個海洋公園比美軍做基地啦
睇錯,我想 撤回
雖然我都想
昂船洲, 同埋全部嘅 摺被軍 軍營,轉做美軍
因為香港人管唔掂
(起碼一段時期內)
呢個真既都
先唔好講班藍絲未清算

剩係歸台 歸英 歸美 定民主大支那到時都有排嘈

辛苦左成年幾 有錢出錢 有力出力 你話我放負撚都好

到今時今日竟然仲未有獨立共識
請大家留意反
幾個月前既臨時政府宣言
同24號既獨立旗幟

Solomon由停到無反對

可以歸立一點

香港獨立時機熟了

但仲要需要外國支持
所以要由過渡期 呢段時間就係要學外國既政治 民主體制
跟住先獨立
行獨立制但有美軍長駐
買香港
戇撚尻,咁遠點管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞