契爺Solomon Yue:咪撚再叫香港俾美國管,我地唔係殖民帝圖

403 回覆
1245 Like 16 Dislike
波多黎各...
加入聯邦政府
海水淡化廠一日可以起好?更何況而家政府特登唔起海水淡化廠。
英國
獨立咗仲講政府特登唔起?
仲有
本身船灣淡水湖啲水都用得
同埋有齊基礎設施喺到
魯迅有講過,華人, 我係認同嘅!
所以都係西方管理算啦
大部分情況水庫都係夠供水
暫時接管,協助整好哂政府軍隊先加番比香港人
永久做託管地

要畀美國公民國籍我哋, 驅逐曬全部藍屍 永遠不能在香港!
你有冇分清楚而家講緊係邊個國家
美國墨西哥戰爭都係購買㗎咋!

所以先至話自己唔係殖民
你一定打機打得多,以為咩都係禁個掣就做到,出錢一直一定幫你
香港既地位係脫離中國後,按條約規定主權還原返係英國
呢個世界講國際條約,開口埋口就說了算,你都幾中共思維
未來嘅事冇辦法可以100%知道,只可以預計,(如果共匪崩潰之後)華人之中唯一民主制度嘅國家只有宜家身處台灣嘅中華民國,如果支那入面嘅反共民主派要由共匪嘅癈墟中重建秩序(撇除軍閥混戰因素)好大機會會投靠中華民國,而中華民國亦法理上擁有對支那地區主權(當然台灣人想唔想接收14億隻僵屍又係另一回事)

未來太多變數,呢個只係其中一個可能性
英國佬肯定會要㗎 因為脫歐後需要為經濟注入活力
如果可以拎返香港 就正正可以提升經濟
而且上兩個禮拜英國話想要加入新TPP 貿易協議
但係現時英國係亞太區根本係冇地嘅
咁你話係咩訊號?
冇得歸邊
你睇下台灣
亞洲人唔一定差咖
香港人仲要咁聰明
全部都係大中華情義結理論 我都唔明點解
佢地會用一百種理由去解釋香港獨立唔到

但唔嘗試去諗一百個方法獨立

係都要搵人痴 鐘意做狗

但明明係街上邊就大大聲叫自己係香港人
面對黑警連死都唔怕 就怕獨立之後會死

支那人有劣根性 呢個可能就係香港人既劣根性
你當台灣流架?定係你選擇性忽略台灣喺今次疫症嘅表現?台灣幾乎係全世界唯一一個喺今次疫情之下仲可以冇停工冇停課咁正常運作嘅已發展國家
我發現好多巴打都唔明白香港個角色定位
香港係西方國黎用黎同中國做交易既中間人
如果加入左西方國家,咁即係叫佢地唔好同中國做生意,而香港都即時死左
香港必需獨立維持中間人角色,就算偏頗西方都要扮中立

所羅門早兩日話香港人唔需要武器係岩既
因為香港人無受訓過,而且人數少,事實係唔會夠摺被軍打
美國佬都唔想大家送頭

咁無武器,又講到明支共唔死香港一定無民主,咁暫時有乜可行路線
暫時我諗都係無,現時所羅門既意思係叫大家交個波比美國搞,香港人繼續做住支那既人質先
我認為如果支那肯跪低,放手比香港人係支那下搞雙普選扮中立,美國都會收貨
如果支那唔肯跪要繼續玩落去,我都睇唔清美國同香港有咩大方向
心水清
你獨立咗,你比得起錢美帝嘅
成個橫須賀+普天間搬晒去香港都仲得

夠玩未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞