楊潤雄:近四成考生答日本對中國「利多於弊」證題目誤導

286 回覆
36 Like 561 Dislike
唔識歷史既管識歷史既學者
唔識管支那既人管支那

暴政絕對係來自無知之人
遲下會唔會顛撚到話佢講既歷史先係真
其實好似係答到個格式就攞到滿分 唔洗話一定好有說服力

姐係當你真係答利多於弊
你舉3個利既point 再舉1-2個弊既point再駁死佢 就得
唔係一定要你見解好獨到咁樣去搵到D普通人搵唔到 可以用黎洗白侵華既point
如果唔揀得嘅不如唔好撚問
咪話冇侵華 中國就仲係四大家族渣旗貪污
冇侵華 偉大既黨就冇機會上位 冇今日既強盛乜乜柒柒咁囉
睇你點講架姐 答呢D題 你岩果個格式就得
你而家係考試 唔係玩緊辯論 唔需要搵到個絕世好point等改卷果個啞左駁唔到
開放式問題有絕對答案?
屌 有邊條題目係100%學生都「啱」
以後1+1=3唔好問點解
開放式問題考嘅從來唔係睇你立場
係睇你識唔識分辨歷史各項竹利弊同埋你爭論嘅過程
就算個學生答利多 你都要睇埋佢各項論據同觀點合唔合理
成日叫學生多角度思考 考試嗰陣只準人有一個答案
你班無腦官除左識奶鞋仲識做咩
你有曬曬立場仲有咩討論空間?
一旦學術自由有邊界 邊界只會收窄
依啲就係你中國大陸永遠學術出越唔到西方既原因
最後只能靠偷呃拐騙攞人專利做intellectual property theft
依個歪曲社會就係要紅不要專
明明係討論自由
有曬立場既定答案 當歷史理科咁考 onlun9
睇佢地既理據啫,搞得公審不妨比我地睇埋佢地點答啦
另6成人都無分
即係錯
沒有日本侵華 哪有共產黨?
沒有共產黨 哪有新支那?
沒有新支那 哪有你條撚屌奶共狗喺度鳩吠?
一半一半即係有討論空間啦
有討論空間嘅題目即係好題目
讀account嘅人竟然可以得出呢種謬論
數據分析?歷史問題呀大佬
出一條題目
有人答錯就話條題目誤導
下次考試如果唔係全部學生答啱嘅
就全撚部同我取消晒啲試題佢!
揀 " 幣多於利 " 既多過 " 利多於幣 ",證明學生並沒有" 被誤導 " ,即係有人過度解讀試題啦???
原來呢啲題目有既定答案
極懷疑楊潤雄冇讀過書考過試
學位全部買返嚟
沒有,沒有,通過!
全部都5**,因答錯就係誤導
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞