點解冇人講:歐美等地,搞獨立公投係合法?

52 回覆
64 Like 2 Dislike
OK,咁係我問題,小弟唔識
加泰副主席Junqueras要坐13年,歐洲議會議員資格仲DQ埋。

但加泰唔會代表到成個歐美國家等地個ho?

係,你講得啱

但我依然認為加泰不能代表成個歐美嘅民主制度
開呢個po本來就係為咗搏屌嘅

咁想問翻號召搞獨立會唔會犯法呢?
同靚仔比屌 毒撚唔比屌一樣

獨裁國家一本書都寫唔哂既反人權紀錄
個底花哂 學人講公平?
Push
你講我先知
其實好似只係講得好聽啲,最多你可以話上面個職位名記錯。 近年歐洲嘅獨立運動根本屈指可數,你開得呢個標題,加泰件事大概係點樣你應該要清楚,你有冇興趣叫自己check清楚先開po? 你自己真係有check清楚就知我個好似唔係好似啦。 你覺得普伊格蒙特做乜嘢好地地有西班牙唔返去? 2019年10月14日,西班牙司法當局重新啟動針對普伊格蒙特的國際逮捕令。而且西班牙係有解散過人哋國會。你可以話最後大步檻過,但唔代表中途冇發生過呢件事,所謂冇人被清算過。

依家係你開post問定我開post問? 畀咗個方向你諗,好心你就自己check下。check都唔check,見到一句好似就覺得可以覆人。 係咪我冇咗個好似你就突然間覺得我講嘅嘢好有說服力先 ? 你啲咁嘅邏輯,基本上你永遠離唔開要自己考證㗎啦,你咁嘅求知態度都嘥氣啦。如果今日你自己有認真check過,你話我求其都算,真係唔知喺邊度嚟嘅面皮可以未問你自己先問我

你個語氣加埋你嘅求知態度,係唔係虛心求教,定陽奉陰違大家有眼睇。 你個態度真係夠鼓勵人解答你,你自便。
其實西班牙政權既近代歷史都係偏向暴政
佛朗哥打壓人權都打壓到好痴線
加泰文字同語言比佢禁左幾十年
去巴塞嗰陣join個local tour個導遊講加泰歷史有一段好深刻
「加泰隆尼亞人從來都唔會做奴隸,其中有個戰爭比人攻入城明知死硬佢地都冇投降打到最後一刻」
歷史上加泰隆尼亞曾經比唔同帝國攻打入城
但到今時今日佢地民族性冇降低過
中共不嬲都係女權自助餐既表表姐。
咁為我之前嘅態度道歉

但我出呢個po係主要想吸引多啲人黎討論下
人哋有民主你有冇
啱呀
外國邊有咁多劉曉波 李旺陽
pushhhhhhhh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞