有冇人有bno都唔走

52 回覆
57 Like 3 Dislike
走你老母咩,邊個話有得走呀?
唔明點解有bno就一定要走
去到果邊一定好多野都唔適應
係唔想掉低香港既手足
其實BNO平權講左好多年喇
英國佬講既野邊信得過
如果開戰互殺你唔走都唔得啦
me渣bc 想點就點
唔係嘲諷你,但係我想問19分可以讀到乜嘢專業科
會計唔洗讀degree 有course 上 不過要考牌 BU or OU Self finance nursing (應該畢業有牌)樹大社工 (畢業有牌)不過社工應該幫唔到移民

呢個世界唔係得ugc 既
香港三流大學生去到可以搵咩工?
超巿 汁垃圾 洗廁所 待應
BNO平權正視聽
連登一向有大量風向L、放負L,睇到BNO平權消息就用割97後等風向挑撥離間,大家上連登請帶埋個腦。

我從六月開始打英國戰線,希望嚮呢度講幾句。
第一,BNO平權唔會割97後,因為我地一向都係爭取救BNO及其後代。,除非你係雙非,否則幾乎一定會受惠。
第二,BNO平權絕對係同美國行動有關係,故此毫無疑問就係一個救手足之舉,甚至可能與軍事撤僑有關。
第三,BNO平到權主要唔係用包機包船黎接香港人去英國,亦都冇咩可能會接,畢竟人數太多。平到權最大重點係BNO變正式英國國民,中共逼害英國國民嘅話,英國以至美國就有理由做野
第四,BNO平權估計會寬鬆處理,英屬香港人(BOTC、BDTC、CUKC)無BNO或者已經過期應該都ok。因為英國情報已經判斷香港情況差到似烏干達難民。
第五,BNO平權大家可以更加無後顧之憂,因為將來要良民證黎移民,可以向英國當局申請。

連登一向錯曬風向,英國點日落都好,香港問題上都係重要持分者,必須engage。
我地唔係要拉攏政府班奶共狗(例如Dominic Rabb),而係要拉攏英國民意啊。英國係民主國家,民意最重要。英國民意決定stand with Hong Kong/Boycott China,BJ以至成個政府都無得唔跟。宜家武肺英國死左就快十萬人,正是推動報仇民意好機會

另外要借助美國向英國施壓,因為美國有動機(報武肺之仇)同拳頭,加英國有理由(聯合聲明),兩個加埋先容易嚮香港問題做野
有錢洗乜朋友
same here
要走都唔會去英國, 貪佢夠無恥奶共?
真呀 去到果邊咩唔識 咩都要重頭黎過
Me too⋯
唔捨得香港嘅屋企人⋯
唔係我都想過去英國一搏。
佢棚牙就黃
最重要都係有冇錢去退休,大部份有咩技能都無用
老實講如果放長遠D睇其實台灣真係唔錯
台灣一路發展得快 相反英國就越嚟越唔掂
共通文字乍
唔識講都係死
thanks
BNO平權有助香港建立海外屬地 黃色經濟圈全球化
https://lih.kg/2034495
有本過咗期既bno
要我續返都得既
但我唔想走
你屋企俾人攪 點解走果個係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞