黃之鋒:今次蘋果柒左 俾你地害撚死

542 回覆
2329 Like 91 Dislike
大家保持獨立思考
咪撚害死國際線手足
https://www.facebook.com/1023721804/posts/10218804618959572/?d=n

//睇到都嚇咗一跳,報紙名義發起聯署都係後話,問題在於完全唔符合爭取跨黨派,即bipartisan支持嘅準則,大國政治局勢影響香港係事實,美國最有本錢反擊中共都係現實,但表露無遺畫公仔畫出腸叫特朗普拯救香港,仲用頭條去谷 Hashtag TrumpSavesHK,睇到真係覺得有啲骨痹同埋肉麻,更加望唔透美國民主黨嘅國會議員睇到有咩感覺⋯⋯萬一聽日佩洛西個幕僚email問我點解會咁,我諗要有一個完整說法都唔係咁容易。

要爭取國際關注支持,無需要將自己身段放得咁卑微,縱觀全世界,狀況慘過香港嘅國家多的是,措辭格調更為恭敬大國嘅都有,香港人莊敬自強挺起胸堂,我更加會贏得國際社會嘅敬重,悲情牌大家都會用,但其實我哋都唔只係等待人哋救援嘅狀態,都可以勉勵到好多國際公民社會嘅友人,意識到原來對抗極權真係可以咁不屈不撓。

上年,當部份網友不斷話要PresidentTrumpPleaseLiberateHK,我從來都冇將呢句野講個出口,遊行集會期間見到部份擦鞋擦得有啲過咗火位嘅標語都不敢恭維⋯⋯搵國際盟友梗係緊要!我都做咗四五年,但真係冇理由叫人哋國家嘅總統SaveHK。

自己香港自己救。//
蘋果鬼黎 快d執左佢仲好
講得好
走去洗牙侵Twitter 點都講唔通
唔使問又係熱青城
呢個係真ac?
佢係衰左,但你已暴露五毛本性
咪撚分化啦
認真 我都覺有啲核突
因為唔係「熱狗」講所以啲人hang哂機
琴日見到蘋果叫美國‘救’香港真係打左個突
一個報紙頭版都打悲情牌
見到就慶,未打已經叫阿侵救我呀,頂唔住啦再洗人版
講真 真心柒
舊年去美國領事館嗰陣已經講過
係爭取美國支持,但係唔該唔好講Trump
而家咁變咗搞Trump個人崇拜
人地係民主國家,唔係侵帝獨裁
眾議院係民主黨佔多數
你咁樣侵前侵後,你叫眾議院情何以堪?
犀利
黃之鋒都係分化撚
係都send 比國會議員啦,點會淨係比trump..........
講得幾岩
呢個係真AC
佢個人fb唔係page
蘋果白兵上身,退訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞