伍公子宣布收皮?

467 回覆
19 Like 141 Dislike
呢個就係讀文科容易奶野既地方
鍾意同人拗,同人辯論
成日鍾意以拗贏人為樂
漸漸咪自以為睇透世事
乜都係自己岩曬
呢個世代,讀理科一定好過文科
出路多好多
難聽啲講句,讀文科,移民都唔輕香
文科有幾多個有沈旭暉咁既研判能力
自以為是既掃埋一街都係
其實伍公子班幕後班底做孫文應該都係想引起下討論,將套漫畫嘅訊息用主流媒體去講
唔係想話自己啱哂
係條乞衣份人太驕傲太易得意忘形搞到件事好似變左教人抗爭
愚樂台d人低質到
屌自己人就大大力
自己物春到無負出
啱牙出日程表預約被補
伍乞兒屌人
啲伍粉就話屌得你啱啵,有咩咁神聖唔屌得啊?

伍乞兒比人屌
伍粉就話鬥黃、分化,香港人唔配有公子

On撚9,成日扮撚晒嘢,擺個高高在上嘅姿態好撚嘔心啊
下下捉一啲實中嘅point嚟大大聲屌
明明係啲啊媽係女人嘅嘢,啲on9伍粉就濕到一地都係,大師前大師後

比人屌就轉頭就護航,死撐無屌錯

躝啦仆街
大丁唔惡言屌van仔
人地點屌大丁
死伍黑衣 仲咁天真
可能佢有錢 咪做投資移民
有幾多專業人士可以技術移民?
得醫護 工程 IT 創科 律師 機師 維修etc
其他全部食撚屎
你睇返我#251,我自己講我見解
佢自己沖出黎撩交嗌,走黎啄我#420
邊個學科既現實主義?_?
哲學撚又何來屌天?
理科仔唔會出到社會發現同想像唔同?
咩叫社會玩法?同所謂自己個認知有咩差距?何以見得個差距只出現於文科仔?
請指點#adore#

呢啲態度咪同伍公子一鳩樣
令我更加肯定文科仔真係好易誤入歧途
即係古代所謂既【文人風骨】
鍾意周圍啄人,下場通常都係好悲慘
得醫護 工程 IT 創科 律師 機師 維修etc

你數既呢堆,得律師係文科仔
仲要大把律師都係搵唔到食
理工科拎到牌=搵到食
我唔知啦 可能律師都唔得 因為唔熟外地法律
唔好講話律師,甚至社工移民都唔係好輕香
根本呢個世代,文科仔無咩競爭力
又容易讀上腦,正所以文無第一,武無第二
咪搞到好易成日自以為自己岩撚曬,拗贏=岩
理科起碼有條數計,岩就岩,錯就錯,個人無咁容易偏執
同埋外國好鍾意收D工程,創科,IT 既人才
因為呢個世代最缺呢D人才
我自己就建造業 準備做多2年走架啦
建造業係外國都缺人手啦
身邊好多所謂文科專業人士,依家都仲諗緊去外國做咩工好
根本做唔返本行
好多都話去做廚/樓面算
我批死伍公子一定係最撚得意既科目係中化
如果佢揀理科,應該唔洗搞到今時今日個人咁既撚樣
點都要等個濕9肺炎完左先
今年DSE畢業既人
有乜興趣都好 自己想走又冇經濟能力
揀水泡科工程實冇死
用返自己興趣選科吧啦
理科唔係人人岩讀,要有邏輯思維
計數唔掂棧奶野
我只係話文科好易令人諗野偏執
好容易個世界同自己想像有好大出入
但又唔肯面對現實,變左一個憤世嫉俗既????
廢淡???
好難形容
樓主分化
成日以為自己個套先岩
on99 快撚d走啦
次撚次得返把死人口
無撚人可憐佢
有國家有youtuber移民計畫咩
人地國師黎
個個國家爭住要啦
香港 YouTube / KOL 嚟講
伍公子唔算差, 佢有啲片係高質
但真係唔太頂得順佢個藝術家脾氣, 同埋都唔 fit 佢個人
希望佢做人可以坦率少少, 唔好郁啲就無病呻吟
識欣賞佢嘅人自然會反映喺 followers 人數上面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞