伍公子宣布收皮?

467 回覆
19 Like 141 Dislike
咁係因為佢以前係中7
有啲中化底
但佢擺明就未算叫做有料
同樣係文科仔既達哥,起碼會有腦過佢好多
伍公子根本就係一個自以為懷才不遇嘅憤青
同班私怨毒撚一齊開返個伍毒教啦
挑,咁佢學咩人講勇武,講革命?
黃之鋒都未走啦
幾時搞到佢?
真係回力鏢
wfc 一個乞衣 一隻引戰狗

學下达哥講野 請大家無視引戰狗 引戰狗請離開 重好啦
完左重可以有幾千人睇佢
反正佢都唔會做得起
口講勇武
有事即走
Gphone 都勇過佢
兩舊垃圾
走啦乞兒
無撚人留你呀
你知唔知熱狗不嬲唔妥本土 因為佢地都唔係本土派 reference:松泰
同埋佢地勁憎眾志 因為近年眾志比對家迫害迫到本土>本土自決>民主自決(口講) 就屌鳩人變泛民 所以之前周庭係on9左d 就成班人出黎屌到飛天 好彩人地又係人氣夠硬
我知熱狗咩料
丁蟹 講就叻 做就.......
跳啊 做咩唔跳啊 隻腳郁啊!!
ok thx sorry
之鋒:我唔走
伍大師:我走先
有邊個香港人唔係咁?收下把臭口冇人會理佢,仲要回力鏢中自己果下㭍
咩叫先撩者賤
依家咩時世 重玩私怨

同埋依個post做咩咁多block user
我重申一次 伍公子 白兵 熱狗fans 你地係犬儒主義
無話你地唔岩 / 唔得 你地了解下再反省下自己係唔係先
得閒再屌過 d眾人皆醉獨醒撚
大師又中
趙括啲FD子
我地係趙括老母
岩呀巴打
我係隔離po提過同樣既野
睇唔順眼連登跟風文化
好撚多人話Bob叔話乜乜乜,Bob叔話物物物
連登仔當佢講既野係金句,甚至用佢講既野繼續去批鬥人炒花生

講左好撚多次唔好造神,連登呢個風氣不可長
gphone起碼仲會有外國人/議員留意,佢一旦被清算我諗外國真係會有反應
《網絡兵法:一代宗師》

「做羹要講究火候,火候不到,眾口難調,火候過了,事情就焦,做人也是這樣。」

喺網上經營品牌形象,難免要同網民打交道。

大公司丶大明星嘅品牌形象多數高高在上,就算肯開Page出文,好多時都懶理網民留言,唔用心經營,結果自然係冇乜人Like。

至於細公司丶個人品牌形象,就多數貼地親民,平常極力回應網民,又會積極創造共同語言,結果自然係愈嚟愈多Like。

一個出色嘅網絡品牌,往往就好似一個幫派咁樣,會有內部術語,又會有江湖稱呼,例如達哥同Pewdiepie 叫人做「兄弟」,仇思達稱呼人做「益友」,高登仔有filter語言,伍公子會有道尼拾階 佳佳 大師又中

呢啲細節就好似遊戲規則咁,係一個入會門檻,你一定要掌握咗規則,人地先會預埋你一齊玩。

有咗門檻,就可以有內部文化,然後再有歸屬感,如此網民先會追隨擁戴你。

凶險在於,水能載舟,亦能覆舟。網民今日可以擁戴你,聽日亦可以推翻你,

想當年,我眼見香港網絡文化落後,就自覺天下無敵手,殊不知,再新穎嘅創意都只係外家拳腳,惟有守到舊業,先至係内功精粹。

今日伍公子以退為進,好一招君子劍,睇落劍氣無形,在內行人眼中,卻顯出宗師功架。

最後提醒同業,海納百川,有容乃大,切記切記。
會員 #34444 fakenews撚大家可以block咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞