今日開始冇必要都唔好叫deliveroo

117 回覆
287 Like 18 Dislike
傻啦
首先加料呢件事唔會個個都知
就算知 必要時冇得揀都會嗌
因為香港外賣平台根本冇乜選擇
你自己計下成件事嘅成本效益
最後邊個出事?咪個客出事囉
公司有影響嘅熊貓宜家應該要有影響啦
自己計下條數咪撚咁on9啦
個客比錢你洗買你服務點解要承受呢啲嘢?
個客無辜㗎喎
為咗要達到目的不擇手段
係咪要好似屌黑警咁問你
你嘅良心去撚咗邊?
抗爭都有個大原則就係唔傷及無辜啦
做得出嘅人應該都係冇乜道德觀念嘅人
你嘅收益點解要建築喺人地嘅痛苦之上先?
所有將自己不滿發洩喺無辜嘅人身上嘅人
都應該要被指責
智障都唔會攞黎比
比佢地做洗廁所咪又係洗唔掂,跟住可能用屎水洗地報仇。

其實我又唔會歧視佢地行業,行行出狀元,送外賣真係方便到人唔洗突登落街買野食,我都好感激佢地。不過佢受得薪就最好尊重自己份工同客人。唔撚gur 個人工咪quit 囉

垃圾
Uber eat win.
你真係仆街蒞
唔鍾意做唔好做喇
落毒就分分鐘坐監
巴打思路正確,外賣仔應該自己組織個黃色外送app
冇呢班人就得
有呢啲人=老鼠屎
唔知企幾耐先有人落黎望下你地呢
叫外賣要識醒水
今次外賣仔講到明唔會加料,只係會拖單,令到客人唔可以準時收到食物,並唔會對佢地身體有大影響。
外賣仔利益受侵蝕
出嚟反抗有咩問題
點解唔屌資本家侵蝕工人利益
而係走去屌低下階層既人

我全力支持員工嘅工業行動,加油

就咁睇
唔似樓主件垃圾咁話請客食好嘢喔

所以支持
拖單唔送起碼有得退錢

佢至係眞正嘅deliver wu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞