今日開始冇必要都唔好叫deliveroo

117 回覆
287 Like 18 Dislike
外賣仔幾時搞三罷
復撚晒工唔使嗌啦
 唔叫得?
哪裡有壓迫
其實個政府就話無得轉,移民高要求,對香港有感情啫。

你對外賣做咩咁執著,唔做佢唔係最好。要寧願搞埋其他人都唔轉工或者公司?
同埋抗爭都係和平示威 > 罷工 > 勇武啦,你地一嚟就勇武點接受啊?
所以香港搞幾廿年都係咁嘅樣囉
已出現
27號全港袋鼠擺工
旺角某一個位聚集(會通知蘋果動)
下午時段12-1400 hold 一單12分鐘落線
1200-1215 聚集
1215-1230彌敦道慢遊返回聚集點

要求袋鼠27號晚11點撤回新制度
回復最少$50(車手)及$35(單車及步兵)一單
否則28號行動升級

28號下午時段踩上寫字樓
講到真嘅一樣
邊個會估到deliverwu咁樣花式自殺
真唔真到時先知
戇撚鳩,攬炒個目標係害到香港咁既支共港共同藍絲廢老
你做外賣仔比公司刻薄對待係d客害鳩你?
用下個腦啦,咁既水平抗爭真係食撚屎
收皮啦P牌仔

依家講俾你知就係叫你地醒定D
仲叫既咪抵撚死囉

幫佢手食人血饅頭,唔係幫手靠害叫咩呀P牌仔
點解唔諗下做佢地步兵....
一見到藍店就.....
個bargaining power 低 人工就低架啦 你唔做大把人做添
駁唔到就拎p牌做人身攻擊
你始終都解釋唔到點解公司逼害外賣仔,但外賣仔逼害客呢件事,係會等於香港人想攬炒班逼害緊香港人同害香港既藍絲廢老、紅色權貴政要
外賣仔逼害個客黎隔空攬炒 咁既智慧難怪係外賣仔
你地班友仲做先係幫緊間公司食人血饅頭,不過係用緊你地自己既血去壯大佢同支那小粉紅韭菜一樣,供獻自己比黨
放心,你地唔做變左單錢多左,代表有番工嘅袋鼠多謝你地
支持袋鼠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞