美股認真討論區 CCCLVIII

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
SPLK同LOW都係見成交活躍+強過SPY買,其實SPLK做咩?
佢話會跌到得兩千點
港紙大幅貶值
感動既係全部持股都冇人講
visa世界第一
SPLK 做開monitoring system
即係你日常 server 上d 頭暈身慶一般都唔會等出事先會搵support 處理
多數會響出事前就要有套系統去 alert suppoting 去解決左佢
套system 牽涉 server 或者 network 嘅大量數據
尤其依家個個要轉 cloud services
monitoring system 對睇 server 或者in-house system 有一定需求
日日幾萬人確診果時就寄望復工
E家硬復工後有乜寄望?貿易戰兩國撕爛塊面?
靚earning?
揀 retailer 俾我揀我可能會揀 BIG 多過 LOW
呢期升幅其實唔錯
同NET係對手關係?
BIG唔夠active?
NET 做嘅野同 SPLK 完全係唔同範籌
呢d難題留番比熊軍諗
給我一千個理由做淡
揀 LOW 你可以話係純粹係佢破左頂
上望無蟹貨區
揀 BIG 反而係有少少賭博成份,純粹睇圖
股價以升穿30週線兼10週線向上屈緊
當然段 retailer 市值秤緊係 LOW 大d
唔係都係cloud咩?
都係 cloud, 不過唔係競爭對手關係
成交冇Low咁活躍
有d複雜,巴打可唔可以講多d,有分邊幾類
星期一入多D 7500 睇下係咪咁燈
侵侵出口術plz
7500係咩貨
港女
燒山都唔識玩嘅, 加升到4幻典嘛
成交量唔多
但係呢期股價穩定咁上
再加埋下星期出業績

不過無風險就緊係揀 LOW
話哂基本面好過BIG
好難交代晒
籠統d 講依家 Cloud 都係離唔開教育, 醫療, 物流,安全同埋系統儲存方面
每一方面都會衍生左d相關嘅 develop同monitoring 嘅工作
cloud 可以響唔同level 好似 client app, 個 app 用響咩平台, server, network 架構都有各自嘅野配合到先可以形成到所謂嘅 "Cloud" 出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞