其實面子即係咩概念?點解男人咁重視面子?

318 回覆
5 Like 506 Dislike
樓主一定係八婆港女
樓主sensitivity = 0
如果知帶錯就唔會帶錯啦 你都ON99
你而家咁咪即係要面lo
調轉
男人係你D 姊妹面前落鳩你面, 你又得唔得先?
你最大問題係唔用腦
畫公仔唔使畫出腸
人哋答咗你拎錯, 點解你可以自己諗點解人哋拎錯,
一個良好嘅對話雙方都要思考, 點解你唔用下你個腦諗下先再問問題呢?
最正常拎錯既原因都係無非自己大意拎錯, 諗到呢度已經完啦
你咁都要再問即係你心裡面已經有固定答案啦咁你問嚟把撚咩
帶錯呢啲嘢邊有得解
睇漏眼囉可以有咩解釋
你expect佢答你尋日好遲訓啊所以今日無精神導致佢專注力不足咁樣?
唔小心睇漏眼都係原因
我同你講呢個係拎錯嘢嘅唯一一個原因
一係佢有心玩鳩你㗎啫
好耐無見到連登仔完全槍口對外
樓豬個痴線Post完全團結起連登仔
咁其實你係覺得佢特登玩野帶錯定係唔小心
不如你講下拎錯可以有乜原因
少少事都jer住晒係咁問 唔怪得人嬲你
睇字都feel到陣閪味
你條問題仲難答過點解會落雨
你會唔會見到有個人喺條街無啦啦跳起跟住走去問佢點解跳
會嘅話你係可以問ex點解拎錯呢條問題嘅
仲有佢答完你下次都係可以拎錯
人誰無過
唔好太執著
其實你講咁你唔駛幫我啦
呢句係情緒勒索
聽嗰個人會覺得你講緊晦氣說話
而你條仔重視你
所以想你開心就決定最後幫你
而你良心當狗吠
咁希望你唔好再犯呢啲錯誤
好好同而家條仔過活
香港坐高鐵係西九龍站唔係個個都知
所以你條仔唔肯定應該去查
不過都唔會話你係咁問點解拎錯野係啱
所以你拎返呢樣野嚟講條仔都唔會令你係咁問點解合理化

到而家都覺得問點解無問題
咁你好好珍惜現任可以受到你呢種性格
竟然話人地比到合理嘅解釋你所以可以問點解
可能樓主真係覺得無咩
因為佢連自己感受都唔識諗
同機械人無咩分別
又叫人賜教教完又唔撚聽
想曲線讚自己醒
I'm Not Crazy. My Mother Had Me Tested
你ex唔理解你點解咁重視帶個樣野,同時你都唔理解人地重視面子
本身你同佢重視既野冇話一定邊個啱邊個錯
但睇負皮同cm都屌你就知你幾唔識做人
你想佢點答你?
「因為我唔太care所以冇心裝載囉」咁樣?
定係「因為我on99冇記性」?
係咪咁答你會開心啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞