召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(64)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
即係過到泊位就得啦
明白
難怪我師傅話好滿

咁請問基本應該要幾多堂 想自己有個底
啲人話18堂個啲堂數個時間係45分鍾先去到18堂?
我係個半鍾 基本係咪都十三堂咁上下
運豬署建議就30小時 每個人都唔同
你有錢有時間咪學多幾堂冇壞既
七號寄信去整p牌
今日先收到
今日澤安道出大埔道pass左。

想多謝返前幾日既巴絲

btw過死車d動作真係要做得好足先得,一定要做哂望鏡擰頭確認冇車後上先好扭少少軚過死車。
仲有大埔道三線合一都要做好望鏡擰頭,之後出大路轉右線一定要冇車先出得,出完即上三波。

個考牌sir見我有一次cut線冇做轉線動作就已經即刻出聲講,所以提提大家一定要做好轉線/過死車動作,尤其是白田邨好多死車

祝大家順順利利
巴打幅圖就話包網上預約同重考
TD個最新消息就話包首次同重考但一定賈有預約
但我上網揾過首次筆試係冇得預約
咁姐係星期一有冇得去排首次筆記
我都大埔道pass左 你考幾點呀
肥左個張黃紙右上有個no.要用
9點,都慶幸比我想像中少車,尤其右出大埔道下

btw恭喜巴打
Pass完要申請果個車牌係TD590 定TD181先岩呀
我嚟緊考三點
有冇希望
有 未開學前都好好多架 師兄
總知 唔好亂爬頭 過死物 打燈 望鏡 大動作D 表演比佢睇
想問下

1:轉緊左灣時 見到自己行車線有死車 我應該轉哂入自己條線後再打右燈望右盲點轉線

定係轉緊左灣個陣 未入哂有死車條線就即時打右燈望右盲點轉條暢通既右線?

2:你地望完盲點係咪個頭望返前先扭肽過線?
定係望完盲點個頭未向返前就扭肽過線?
我早四個月學
1 總之絕對唔可以同架死車太近
亦唔可以喺後面有車靠近時cut線
做足轉線動作 其他是但

2 望住盲點嚟扭 會撞死前面攝出嚟過馬路個呀婆
(除咗開車要扭出 會望住塊鏡扭)
求神拜佛到時唔好發試瘟
預咗自己會腳震過貓王先
克服個緊張就嬴咗八成
最緊要放鬆 仲有最好穿返平時學車果對鞋
學得好疏?
一個禮拜一堂
有冇令自己放鬆嘅好方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞