大家覺得數碼暴龍邊季最好睇

148 回覆
9 Like 134 Dislike
1>>>4=2>3
其實都接受唔到4玩人獸同無限俾人屌打 但佢啲歌同埋人類角色同結局好
人型ok
我排01 > 04 > 03 > 05 >>>>>>>>>>02

你話係設定廚 唔接受 人變獸 & 只接受 進化階梯既話 咁04的確 係異類
但其實故事性 04真係唔差喎
前期同01一樣 係冒險階段
之後暗黑獸一出已經 開始好睇
由拓也 因為怕暗黑獸 變左數碼精靈返人類世界開始
成套野 都唔係01咁 同數碼精靈朋友 而係自己變左一個實實在在既數碼精靈
而呢點去到最後一集 都仲圍繞緊同一個主題
拓也 就代表普通主角視角 由怕暗黑獸 淆底淆到返人類世界 但依然放唔低到接受
故事一路發展 拓也都係慢慢當自己係數碼世界既一部分 唔係第3者視角

輝一視角 就睇到 佢呢個 仆樓梯仆死既靈魂 再一次有機會見細佬 點解人人比人打到仆街有條碼 佢自己無 到最後犧牲自己 明白自己係異類 作為人已經死左 作為數瑪精靈又唔完全

而打皇家騎士 主角輸足咁多場 但其實主角 同一形態 其實已經進步緊
到最後一場 嬴左場交 輸左塊地
同過往咁多場比 真係每次輸到訓底既次數係越黎越少
剩係呢點 唔係好似彈句 我們都是妖精尾巴咁就強化成功咁
都已經唔話得 比小朋友睇都叫易明

再講
打皇家騎士個度 每場戰鬥都一個主題
有d火車獸就縮撚埋係山窿 唔救班蛋
礦石獸再出場 就算自己弱都唔願放棄
班蛋就噴泡泡 個場真係好正
就好似玩rpg到唔同城市 問npc咁
每隻數瑪精靈對於 就黎滅亡既數碼世界睇法 咁個故事就好立體

不過後期 小泉個班 除左搬蛋 砌投石車之外 無咩用 又無描寫 好似人質咁
03個數碼世界太核突,死左直接消失唔變蛋
呢兩樣唔太接受到
3同4邊個故事好啲
冇睇過3
5冇完整睇曬
01 02 04 03 其他排唔落手
最鐘意03
基爾獸
02班人最撚廢
乜都2手
就連帝王龍甲獸都要靠黃龍獸借力
變白帝又要靠奧米加獸借力
個人覺得04
緊係遇怪魔我即刻變大個啦!
04幾好睇 武裝進化個下幾熱血
唯一唔太鍾意個肥仔角色
個人真係幾中意04個故事
細個都冇咁覺 但早排重睇 發現大個左睇返01 02會嫌有少少太兒童向 要係咁飛住睇
但03同04可以每集睇哂 同埋個感覺同睇而家啲動畫冇乜分別
睇01 02就係懷緬下童年
想睇數碼暴龍應該由邊度開始?
04 D獸設計同舊果3代個風格唔同
播出時序 01 > 03 > 04
但跟數碼世界時序就 04 > 03 > 01
不過都係推斷

05爽片來 鐘意幾時睇都得 之後求其
App世代其實幾好睇
不過仲跳脫過04
3>1>4>6>5>2
03同04部數碼暴龍機應該好多人都玩過
果時求其搵啲bar code走去掃
大門大獸其實幾熱血
起碼個人類終於有用
除左擋左盧骨獸一野都冇做過打手掛
網路偵探
佢個設定係吸走輸digimon數據就會咩都無,唔吸會變返蛋
其實都幾有創意
人去打 隻獸做啦啦隊
細個唔係點理劇情,套套都覺得好好睇 除咗05 柒柒地
不過無論細個定而家,都係覺得04係最型
03爛尾 定力爆樹莉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞