「最好嘅影音裝置」Sony Xperia Pro / 1 mark II

37 回覆
4 Like 4 Dislike
https://youtu.be/UW0y4lwPYQ4

Xperia PRO Cinama Pro / Photo Pro (Photography Pro)
動物眼睛追蹤對焦、20fps 人眼追蹤對焦、
擁有 4K HDR 的 OLED 21:9 6.5 吋螢幕、
Xperia 1 II 採用與 Sony Alpha 、 ZEISS 蔡司團隊合作推出的 T* 抗反射鍍膜,四鏡頭相機,包括F2.2 1200萬畫素12mm 124度超廣角鏡頭、F2.4 1200萬畫素的70mm 三倍光學長焦鏡頭,以及這次Sony全新加入的3D iToF景深鏡頭,以及最後一顆F1.7 1/1.7”的24mm 1200萬畫素 Exmor RS 主鏡頭,

在感光元件尺寸上相較起前代產品大上了1.5倍。(1/1.7”) 支援OIS Optical Steady Shot。
防手震、4K HDR 相機錄影、變焦、夜間夜景模式、智慧場景辨識、124 度超廣角相機 、日拍、夜拍、錄影。
Xperia 1 II 分別搭載 6.5 吋 21:9 4K HDR OLED 螢幕支援動態模糊減少功能,達到 90Hz 的螢幕刷新率 ,音效上搭載雙喇叭並支援 Sony Pictures 調校的 Dolby Atmos 杜比全景聲,擁有 3.5mm 耳機接孔、Sony Music 調校的 360 Reality Audio以及全新一代的DSEE Ultimate、指紋辨識結合電源鍵的按鈕,效能上搭載 Qualcomm SnapDragon 865 + 8GB Ram + 256GB ROM ;續航搭載 4000mAh ,支援 PD 快充,擁有 IP68 防水防塵,通訊上將會推出 5G 等版本,

留名睇連登仔笑部機條邊粗到可以停航母
幾靚仔外觀秒殺m額同家燕姐

部pro嘅拍攝能力真係痴撚線
1m2同pro機能一撚樣
係pro專業用多出廠較色,特別散熱結構,特別天線加強
Type c直連相機
段promote 片開pro present麻,真係用到好多相機嘅野落部機到。
似係部相機,但用有smartphone 功能
Camera pro就係單反介面
其實你知唔知SONY相機最大問題就係D色唔得
我真係厘民黎
對我黎講,sony α 系啲頂級無反機影出黎啲野已經覺得好靚
色有問題我唔太識...係咪要好似富士咁有特色先係靚?
我用左五年Sony相機
點唔得法呀師父?
Digital photography 年代影raw 落lightroom執同我講顏色唔店
5年即係a72/a7r2?
你唔係影raw?直出d相真係接受到?
而家係咪電話影相都要影raw執
佢影到而我又想執就會執
Drone影都係執
剩係snapshot咁whofuxkingcares
清,請教下,咁依家邊部電話影相啲色靚呀?
我剩係想講三叔啲super high saturation嘔出黎
影花個花好似用瑩光筆畫咁
我都想知,咩先叫啲色得
自己覺得順眼咪得囉
Sony明明係賣自然色
大佬朵花係咁既色就咁既色架啦
呢到都無畫,你可以出返去鳥
真係幾靚仔 但個價錢有啲激
幾多年前呀 依家大陸機都唔會啦
索尼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞