有冇人考完牌想買車操車 整條片你地睇

259 回覆
314 Like 6 Dislike
Budget 8蚊到
自動波
我都諗緊預8-9萬買jazz gk5 過保6年車以上 or morning GT 1-2年車仲有行保? 新手上路有行保會安心d,但gk5真係型又有d力跑下,好難揀

利:剛過左p, thx
點解Ractis好過jazz
D人又話ractis皮薄嘅
兩隻理論上都皮薄
我都唔識講豐田效應
Toyota d車個車架比人感覺係硬淨d
Honda會有少少就散就散咁
我中學果時聽呀sir講honda車鋼硬d款型d,toyota就易整耐用
師兄姐係買二手車既話唔去車房睇去運輸署睇?
利申新手咩都唔識
款話真係honda型d嘅
車架剛性,我覺得toyota係好dd嘅
講易整,兩隻都易整
留明
唔識就車房幫你搞
識睇有把握就自己walk in 政府驗585
就算車房收千5或2千,有585都係比政府
巴打你部車裝左頂bar過灣會唔會好d?定係要裝埋蝦so先會有效果?
頂bar 可以起邊到買到?去劏場汁件?
裝頂巴都夠做
換埋蝦so效果會更好
去28car揾,冇就日本bid返黎或者買全新都得
貪平就淘寶都得,但係注意有d會唔fit 位
頂bar買番黎自己易唔易裝唔裝到?
睇車型
假設ek果d,本身避震塔頂有螺絲,你鬆曬d絲母,答上去就裝到
如果好似我架fit咁,冇螺絲位。就要係個轆,伸手去沙板後面到,用手頂住粒螺絲,再放頂巴戒指,最後收返絲母
唔該巴打 我部gd1黎 得閒自己試下先
劉明一身蟻
巴打我發覺我部gd1 右邊塔頂個螺絲位開唔到 個個位有2條電線頂住左
我果架都係會有少少頂住,整開少少就應該ok
我開唔到最左個螺絲位 其他個d螺絲位好似貼紙咁一撕就開
係貼紙黎
唔該巴打 我再研究下 即係4個螺絲位都係貼紙黎一撕就開?
對呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞