楊潤雄:要求考評局取消文憑試歷史科的爭議試題

362 回覆
40 Like 244 Dislike
記者會有冇問佢點睇毛澤東?
局腸真係想害死D考生
未考完文憑試就走出黎指指點點又話取消果題
如果有考生花左好多時間做呢題而其他題做少左
咁樣俾你搞一搞,8分都可以差1個等級
仲有影響哂心情,讀得西史既應該係文科
地理中史經濟果D科通通都未考
因為咁入唔到大學真係死俾你睇
我真係驚有考生因為咁搞到做傻事
十年寒窗苦讀....仲要今年個社會咁黑暗又武肺...仲俾局腸樣搞一搞
人都癲.....

立場全文:https://bit.ly/2TaZO3w
CLS,因為政治問題要取消一條考試題目你羞唔羞家啊
777六點就出嚟講大話
話監警會報告好持平,好公道

我哋先聲奪人,監警會係冇權起訴警員,報告入面亦冇提及612,721事件入面有任何人需要負責

快d share真實情況出去!
721係警黑合作!我要全面調查!

佢呢件垃圾憑咩身份去質疑毛澤東既說話意思同動機? 搵論點證實啦,死垃圾
考試角度條題目根本冇問題
而家政治原因就要取消
毛主席嘅意思都扮理解唔到,仲點帶領香港人投入中國經濟機遇同發展,根本係反動份子混入政府,想反中國政府
渣ga,毛澤東都話多謝日本侵華,話係磨練中華民族,照引用咪得 lo
毛澤東你都反 大膽
一人一信:何漢權畢業於國立臺灣大學歷史系
- 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/2018150

樓主可唔可以借地方pin?
大家用少少時間幫幫手
我都諗過,但都無計如果出錯題都要取消架啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞