MLT 考試 one tick pass

83 回覆
2 Like 5 Dislike
已email樓主 得閒可回覆

btw 請問HTC係咪讀兩年考試合格就有MLT牌

樓主既approach係直接考MLT牌既試?

HTC pass直接有牌
不過上年d application 多到嚇死人, 同埋htc真係會肥人走

咁除左htc同poly mls之外
有咩方法可以考到牌? 係咪就係樓主個方法?
我仲等緊下年HTC,好彩入到,出黎都唔知HA爆左未

做咩揀讀書唔考試阿?

因為將來想做micbio or histo, 希望technical 方面可以學多d.
我都有諗過直接apply part 2 博下既

我係你就搏啦,讀書我無查過幾錢,但鳩估都過10萬掛,考個試就千幾蚊,自己計下,就算得10%合格都抵。
原來有得咁考

不過上年d application 多到嚇死人, 同埋htc真係會肥人走

東華都有牌,
oversea qualification 睇board批唔批 ,
city黎緊可能有 (未firm)

oversea以我所知多數都要考,我估除左英國有得直過,其他都應該無咩機會。
其實上一頁有email大家可以sd email比我,唔鍾意用email既可以去fb搵"Mlt考試全攻略"專頁pm我,希望幫到大家!
其實上一頁有email大家可以sd email比我,唔鍾意用email既可以去fb搵"Mlt考試全攻略"專頁pm我,希望幫到大家!

介唔介意講下有咩soruce幫助溫書

網上搵左幾個MLT有關既pdf,但好多我都覺得好難,而真係出題果陣又無咁難。

東華都有牌,
oversea qualification 睇board批唔批 ,

oversea以我所知多數都要考,我估除左英國有得直過,其他都應該無咩機會。

考試攞嘅mlt part 2 冇得上part 1, 一定要讀返htc, 再做3年先可以升part 1
HA 請緊AMT
樓主有冇諗住去申請?

東華都有牌,

USA number 1!
但美國份人工唔差,香港待遇咁西,不如唔好黎
HA 請緊AMT
樓主有冇諗住去申請?

無,個牌要六月先批,我而家仲等緊

介唔介意講下有咩soruce幫助溫書

網上搵左幾個MLT有關既pdf,但好多我都覺得好難,而真係出題果陣又無咁難。

大約準備左幾耐?

睇就睇左四個月,但狂讀就個半月到。
舊文重推,之前有人問睇咩書好?
concise review of clinical laboratory science係幾好既。但好多都唔考,因為太深。
小弟開左個fb專頁,MLT考試全攻略,有興趣可以入去睇下
我想問個考試係問practical skills 多定knowledge 上多d?
我想問個考試係問practical skills 多定knowledge 上多d?

筆試knowledge多,口試就兩樣都有。詳情可以去fb search mlt全攻略,入面有詳細既解答。
chem major, environmental science minor
中學冇bio background
係唔係唔考得架?
chem major, environmental science minor
係唔係唔考得架?

email答左你
係唔係唔考得架?

email答左你

Thx
又poly 又東華,一年咁少個位仲要就黎飽和,其實你考得到又請埋你既,你做其他都一樣上到位

首先,就飽和我就唔認同,例子如下:
有關醫務化驗師前景既報導
jump:http://jump.mingpao.com/resources/detail/s00002/1475550159575/
eduplus.hk:
http://eduplus.hk/decoding-studies/dr-fanny-chan/20160628/
仲有好多,自己google就搵到。
做其他都可以上到位我就唔清楚,等巴打你分享你既成功經驗比大家參考。
又poly 又東華,一年咁少個位仲要就黎飽和,其實你考得到又請埋你既,你做其他都一樣上到位

首先,就飽和我就唔認同,例子如下:
有關醫務化驗師前景既報導
[url]jump:http://jump.mingpao.com/resources/detail/s00002/1475550159575/[/url]
eduplus.hk:
http://eduplus.hk/decoding-studies/dr-fanny-chan/20160628/
仲有好多,自己google就搵到。
做其他都可以上到位我就唔清楚,等巴打你分享你既成功經驗比大家參考。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞