我條邨開始選互助委員會

58 回覆
8 Like 0 Dislike
先講下背景:
新屋邨,之前冇互委會
我嗰區今屆區議會係建制派

嚟緊話會選層代表,我應唔應該選/自薦
同埋有冇巴打講互委會忙唔忙/有咩玩法etc之類嘅details?

最好可以留個Telegram, 有啲問題想私下問
先講下背景:
新屋邨,之前冇互委會

同埋有冇巴打講互委會忙唔忙/有咩玩法etc之類嘅details?

咩區?
先講下背景:
新屋邨,之前冇互委會

咩區?

九龍城
選,贏左多間房俾你玩,之後仲可以幫手搞區選。

想知道多啲detail , 例如會有咩會務etc
盡量參與,有備無患
委員here
冇乜野做
係得閒就同返其他委員開會
先講下背景:
新屋邨,之前冇互委會

咩區?

九龍城

收到回條,其實之前點做
之後點做
之後點做

我唔知
好黑暗架
我個次去到呢 上界啲人個個一人兩票
因為其他層代表唔去個個選會呢
就會問佢地授權比上界啲人幫佢地投
基本上都係上界啲人做返
其實建制派嘅c9做到嘅機會大啲

巴打你最好留意下同一棟樓有冇啲同你同立場嘅人 傾好咗先一齊搶做層代表
如果唔係就好難同啲c9鬥

如果最後真係選唔到 咁都可以諗下做核數
可以玩下
但入到去預孤立無援
因為區議員,無論紅唔紅底都會安排樁腳c9去選

不過其實當識人都唔錯
選中啲人、食蕉都忌你三分
互助委員會無咩用
係搞下旅行果啲
你要做層代表先 到大選個日先會選主席秘書司庫
基本上係區議會黎講 你冇咩權力
又冇錢收 全部野都係義務
workload方面你放心
啲廢中c9字都唔識隻
邊有心機同你成日開會
好黑暗架
基本上都係上界啲人做返

其實建制派嘅c9做到嘅機會大啲

巴打你最好留意下同一棟樓有冇啲同你同立場嘅人 傾好咗先一齊搶做層代表
如果唔係就好難同啲c9鬥

如果最後真係選唔到 咁都可以諗下做核數

好,唔該哂巴打
好黑暗架
基本上都係上界啲人做返

今年係第一屆
人地一個whatsapp吹雞 成百人都有
你點同佢鬥
人地一個whatsapp吹雞 成百人都有
你點同佢鬥

咁我諗新屋邨,啲人應該未熟到咁嘅...

利申:做房署

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞