『好寂寞』《戀愛可以持續到天長地久∞》 ~ TakeMone (08)

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
A社 & 東寶 啲汗好似瀑布咁流出嚟
我今朝見到WB有人討論
萌音嘅婚紗👰🏻嗰場戲
係萌音嘅第一次著婚紗
所以對mone醬嚟講 好大意義
唔知tkr有冇俾意見
除左去自己老家結婚之外
而且唔知見到monene 著婚紗有咩感覺
仲要大部份相劇入面都冇 唔知係冇播定佢哋自己走去影嘅呢
睇呢張相有一秒鐘想買
然後竟然260分鐘特典包括埋414
當初唔upload就係為咗賣碟
takemone咁順口

你睇吓你 笑得咁開心
心動係咪
竟然!!有260 分鐘包埋414 ,真係好吸引
我都諗緊買唔買 見佢哋為左賣碟咁落力
大家有無賣碟link 可以望下?
Facebook轉貼:
https://www.facebook.com/106851394358664/posts/118694449841025/?d=n

🎊Takemone_たけもね粉專獨家翻譯🎊
我們這次和很熱心的朋友S子合作
將憑著恋つづ得獎たけもね的訪問都翻譯給大家
#翻譯要信不信就看大家啦
港妹台妹和S子都有經過一整天來來回回的討論
才釋出以下的完整翻譯🙇‍♀️
希望大家能收到我們和S子的用心與熱情喔💕

也希望大家能尊重翻譯大大
只有一人翻譯本來就很花時間😭
而且要兼顧工作🙇🏻‍♀️真的辛苦了🙇🏻‍♀️
很感謝很感謝S子自願來我們粉專幫忙此次的翻譯😭
#雜誌文和官方網站的文是一樣的_可以對照

#港妹有話想說😭
💬前晚真的憑著一鼓勇氣,直接在po文喊話,希望有人幫忙翻譯....也真的沒想到,很快就有人回應了,我沒辦法形容當時的感動是有多感動,我也做過翻譯(雖然只是英翻中),我知道要在一個公開的地方分享自己的翻譯,真的需要很大很大的勇氣,畢竟看文的人,找錯找不夠通順的地方真的很容易,但是懇請大家在找錯處的過程,也欣賞一下願意站出來的勇者🗡🛡,為愛發電的我們,也花了很多時間去翻譯去校對,✍🏼希望在不影響原文的意思下,又能翻成港台都能懂的文字。
雖然我已經講咗好多好多好多次謝謝你,但係對你嘅感激同感動真的滿瀉,謝謝你支持我嘅小小倔強同堅持,謝謝係呢個粉專因為有廣東話所以覺得好有親切感,鐘意呢個page嘅香港朋友~♥️
#你哋嘅支持對港妹嚟講係缺一不可
#對於香港來說台灣也是很重要的朋友
#謝謝你們的支持
#港台合作很棒啊_不是嗎

⚠️禁二傳二改及未經許可轉發至其他平台🙇🏻‍♀️
❗️FB是可以分享的❗️以下解釋為我們的立場❗️
二傳=保存到自己的設備上後以自己的名義再發佈。
二改=調色或截取,或修改細節。例如,抹掉別人的水印。
⚠️ 我們知道有些人總喜歡把fb粉專群組的內容,截圖到其他平台分享,如果想分享就請先問我們就好啦🙇🏻‍♀
#持續喊話_歡迎翻譯小能手來粉專
#早晨一問_官宣了嗎_還沒_感覺快了🤣
#Takemone #たけもね
#題外話恋つづDVD和BD有260分鐘特典😆
#大家買了嗎還沒就趕緊入手

By:港妹&台妹
我都想要link
+1
提提大家!
⚠️禁二傳二改及未經許可轉發至其他平台🙇🏻‍♀️
如果有sp 可唔可以加埋志樂大師入劇組
一定好好玩 好多野爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞