月經-大家一齊貼貓貓相

422 回覆
146 Like 5 Dislike
係呀,同埋可能會比狗咬傷或者咬死
係呀
聽講難養,新手想養
唔難啊,只不過係眼水多,一日可能要抺6–10次
如果唔係啲啡色眼水就會乾咗&圍住隻眼
變咗黑眼圈或者係粗眼線

鼻水都多,要勤力啲清理,佢哋面扁,鼻呼吸比較差
如果太多鼻屎積係鼻入邊,玩得激烈會好易氣喘
注意下可能要買靚啲嘅眼水,同埋食下眼/呼吸道嘅保養品

同埋佢哋面扁,冇尖嘴,食嘢同飲水個碗要買45°斜口碗

前年年紀大走咗lu
十六七歲
隻狗走咗一個星期佢就走埋
一定傷心到仆街希望佢哋喺上面幸福生活

真係唔知佢諗咩
真係幾sad
因為佢超級乖同聽話又醒目
同埋佢走個陣係瘦得好緊要
變到勁輕
提提大家,寵物醫院會係隻寵物差唔多走個陣抽多次血
有啲好嘅會話你聽發生咩事,例如就快走之類
有啲唔好嘅真係唔會話你聽,抽血純粹係想收多你幾舊。

最後佢係打針走,因為個腎衰竭得好厲害。但年紀咁大我覺得接受到。

希望佢同狗狗可以開心過係我哋度個陣嘅日子
嘩佢真係好得意,真係超級得意,好想瘋狂攬住佢
我而家已經有啲眼濕濕,真係好難接受

佢唔肚餓或者悶, 會抱到佢
貓貓同狗狗本身就係極有靈性嘅動物
屋企呢隻其實好可愛
佢會知幾時要叫醒你幾時唔使叫你
連你無啦啦放假佢都唔知點解會知然後唔會叫由你訓到自然醒
係你返歸狗衝出黎同你打個招呼然後閃開
訓到反肚即係聽日落狗屎,仲準過天文台
成日走去飲神台啲茶俾我老母屌
夜晚自己識去廁所,唔使煩人,又唔會亂叫
成日係鐵閘啲窿度自己走出去電梯大堂,見到有人走出黎就狗衝返屋企,有時會衝錯門入左隔離屋
仲有好多好多

唔係算特別,但係我心目中特別就夠啦
佢真係好聰明,好得意,其實佢已經好幸福,有巴打你咁錫佢,舒舒服服過佢嘅人生
屌巴打我記得你 你咪就係以前舊登慢鏡揼7自己隻貓嗰個
好搞笑
好似一個失業廢中
佢嘅眼神好頹廢
嘩你隻貓咁靚 溝死女啦
好勁啊!!我打可唔可以分享吓餵咩糧俾貓貓食,我都想我啲貓長命啲
巴打唔好放養喺路邊啊好多意外發生㗎
勁!
最尾果張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞