月經-大家一齊貼貓貓相

422 回覆
146 Like 5 Dislike
先貼為敬

佢叫kingkong,三巨頭之一,成日挑戰貓大哥地位,重達6.3公斤

銀仔,三巨頭之首,12歲高齡,超級為食,我喺房入邊開薯片,佢一定聽到,然後瘋狂爪我道門,要我開門俾佢。每晚都要瞓我張床,雖然佢身為10隻貓嘅大佬,但係佢好少蝦其他貓

大舊金,三巨頭之一,12歲高齡,性格非常善良,成世貓都冇爪過人同貓,但甚少同其他貓有互動,其他貓都唔睬佢

牛牛,排行第六,非常活躍,睡眠時間比其他貓少好多,同屋企隻狗tiger超好朋友,如果佢係我房入邊,我隻狗喺房出邊想入嚟,佢會即刻跑去門口瘋狂大叫,叫我開門比隻狗,同埋成日擦隻狗鞋,非常鍾意咬啲襪,放喺我阿爸阿媽間房,或者我間房

豬豬,排行第七,同佢家姐牛牛非常好感情,性格極度欺善怕惡,專擦大佬鞋,經常蝦細過佢嘅貓,除咗三巨頭同埋佢家姐,其他貓都怕咗佢,同埋佢鍾意訓人大髀

介紹住咁多先

大豹,排行第八,我阿媽嘅心肝寶貝,善良,活潑,超嗲,同其他貓嘅相處都唔錯,除咗同豬豬,初期成日比豬豬蝦,但佢呢排開始有還拖,變咗大家都驚大家,同埋唔鍾意大家

執返嚟

領養
樓主rich
養十隻貓加隻狗仲要住洋樓
黑貓
養埋me ok?

唔搗亂,唔同其他貓打交,乾淨,識做家務整電腦換燈膽🥺
邊個叫我?

無咩事我訓先
唔養長毛貓?
屌你排隊啦

排緊

趴到勁樣衰

Thirty,排行第四,細膽,比較懦弱,非常癡我,因為佢哋未開眼臍帶未甩時候,我就照顧佢哋兩兄妹,半夜都要起身兩次幫佢地抹pat pat,同埋餵奶,係初期,除咗三巨頭,其他貓全部都有蝦過thirty佢哋兩兄妹,雖然之後已經冇咗呢個情況,但係佢都有焦慮症,係咁奶毛,同埋慢慢變瘦,而家放咗佢哋喺天台屋,同其他貓隔離,有冷氣,佢即刻開心好多,鍾意就走出去天台玩,眼瞓就返返去天台屋
我住村屋咋
除咗三巨頭,其他貓都係執返黎
好得意有一隻訓係個透明波波球入邊好搞笑,下面嗰隻好肥
樓主養埋我 唔打交好嗲三餐你放底我就食 唔洗食零食好健康
好識嘆
成屋貓好正 無時無刻都有貓痴
人間仙境
點解瞓喺度條尾會咁樣
我連自己都養唔掂啊
正呀村屋
執返嚟都咁靚
摸下佢佢就會好開心豎起左條尾 咁岩就比我影低左

July,排行第五,thirty阿妹性格都係細膽,都係一樣咁癡我,冇阿哥咁細膽,雖然都有比其他貓蝦,但係冇抑鬱,之後同其他貓都相處到,但因為想佢陪啊哥,所以佢都係天台屋
因為拖地要困籠 佢哋好不滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞