[推到解鎖速 未上台唔好上] 3HK真無限4.5G plan 過左15GB/20GB就會鎖喺5mbps!!

876 回覆
141 Like 4 Dislike
用3年卡都好似有依個問題
118/168真無限好撚出奇?
cmhk/sun mobile都有一樣價錢真無限
利申sun $118轉過黎,100GB都完全唔會降速

咩係expext唔expect
講明真無限就真無限
如果佢講明夠數限5mb就唔會有人屌
有冇Ching 知道3台 個唔限速family plan 係咪都會鎖速?
如果有60mb+,我覺得ok喎。下年可能更好
我地鐵站最高試過 360mbps
3hk返工放工 mtr成q日 load空氣。
3都算好過SMT 98蚊2mbs
真無限smt有冇呢個問題

我7 月完約了
Speedtest 睇下
用緊數碼通 4.5G無限plan 已過fup
好過3 啦 5mbps
不過其實如果鬥速度 真係唔夠csl 3hk快(未過fup)
始終數碼通嘅頻寬唔多
我想過20gb 之後仲可以正常YouTube 1080p

我平時fast forward 禁一下就要load
數碼通無限plan 日頭fup後速度都還可以
一到夜晚 睇片都係要load
夜晚速度多數得返7-9Mbps 可能我呢邊住宅區多人
而且最近過fup前都差咗好多 特別係戶外
苦主之一
好過3 台5mbps
屌佢5mbps 都唔夠架好多時
經常3-4 mbps
叫好過2mb plab囉。認真問mtr邊個台收最好,3hk打唔到機
SMT無限plan夜晚係屋企得返1Mbps左右仲要行緊3CA穩定地慢!
3HK用我媽張$78 plan都行足速21Mbps!
3唔慢嫁,純粹我唔想續約俾人撚,轉左cmhk
我發現我係18gb開始限速 個plan係8gb+數據王 大家睇下係咪都係全速gb數+10gb就開始限?
我都係一到夜晚就慢
行緊2CA B3+B8
居然無B1???
2CA仲快過我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞