[推到解鎖速 未上台唔好上] 3HK真無限4.5G plan 過左15GB/20GB就會鎖喺5mbps!!

876 回覆
141 Like 4 Dislike

各位推post記得唔好㩒不推文回覆
Sor 唔係太識用連登 仲學緊點用
正確啲來講全世界都係咁..... 夜晚凌晨用 就會接近全速.

就算係 WiFi 你多幾個人用都係會慢啲.
Join乜先?
爛衫定支移動
from 3 to 支移,我上網見佢下年開始多頻譜。
支移不了
早幾年嘅900、1800 重拍
根本就係幫緊支移拎多啲頻譜
簽左兩年,見佢4.5g全速15gb plan幾抵。
價錢抵就係抵
不過都係嗰句 黨企
支那移動初期都幾快
但係用耐左就開始load空氣
不論有無過fup speedtest 個網速都係有20,20Mbps
但就係唔知點解load得好慢facebook youtube goolge map
共匪,不了
依家爭老母仲有一年約

其他既都轉曬去爛衫
唔係咁狗呀,我俾貴d全速15gb先fup。
佢唔俾足100mb以上,屌
收爆格最盡都係試過8x Mbps
iphone11
3hk唔過6gb其實幾快,我無test過,但YouTube 1080p唔洗load。
但佢個無限係trap黎,之前過左15gb得返5mb.
呢排wfh用唔爆,試唔到
咁好似慢過3
早期2G+4G兼iphone未用到支移動4G就快
之後iPhone 有4G,又借人3G已經開始沉船

之後仲長期得20Mbps, 夠期即走
唔係掛屌,20mb仲衰過3hk 42mb限速。
咁我咪捉蟲
我無變5Mb wor
我都用緊,15gb前正常
我真係恭喜你呀
speedtest 個數字高(但係似for自high)
實際用落去好慢 google map 經常性彈出嚟話訊號弱
屌,中伏,早知用返3,又唔係平好多。
我有時揸車用,如果收得差or慢,會屌
一開始續約sell我依個plan都覺得奇怪
二百蚊唔算無限唔鎖速 咁仲有人簽貴plan?
如我所料真係伏左
不過咁既價 又唔係話好搵笨既
但感覺得咁做生意好撚唔老實囉
你自己感受下好過啦
踩個d人十年前用中移講到宜家
我有家人轉用緊中移動(CMHK)有2個星期的4.5G 20GB(用三星A50s,遲多排先用HTC U12+)無過fup speedtest 個網速接收到2CA室外最快係有20Mbps以上,收爆格有30幾-48Mbps,再快d有80Mbps,室外收3格最慢先有15Mbps,而我用緊CMHK的4.5G 12GB有3個幾月(用三星Note10+)無過fup speedtest 個網速接收到4CA室外最快係有100Mbps以上,收到4CA室外最慢先有27Mbps,室內收到4CA最快係有60Mbps我的fd用緊CMHK的4.5G再快d就有400Mbps(iphone XS max),以上load得ok快,ps:請ching睇妮個貼有ching响大部份室內,少部份室外(2015-2020年)測速報告有快有慢比大家參考,thx>https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24175188&extra=page%3D4&page=2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞