召集最近in左社區幹事嘅巴絲

219 回覆
4 Like 0 Dislike
嚟緊會apply
其實係咪好似part time咁?
TCO老鬼留名

第一日返工 無人理我 鳩坐幾個鐘係唔係正常 真係悶到我發癲

好好珍惜頭一星期蜜月期,盡可能識多幾個同事,因為呢一年都係同佢地一齊

我都想識 但係 係全部人各有各做 唔傾計咁 點識 無野做又叫我返去鳩坐

最直接就係問叫你返果個呀頭有咩要幫手 , 如果有位俾你坐咪執下張檯先

其實俾你返去鳩坐都好過直情唔叫人返好多時班正職成日唔叫TCO返 , 最後班TCO見日日無工返都唔再留時間俾份工 , 即係請完人都無人用

同埋我係另一個post都有講 , 返office係增加工作機會最好嘅一個方法 , 因為可以俾唔同呀頭知道你嘅存在

最弊係叫我返果個人 我聽到佢同另一個aco講佢無野做 不過我幾時要探會 要自己走出去定等佢帶 佢分左三幢野比我 但我咩都唔識

探會即係要向總署交數果堆report , 通常都得自己入去探你得三幢樓咁少就聯絡多啲班委員同佢地打好關係 , 到時交report就多啲野寫
嚟緊會apply
其實係咪好似part time咁?

係pt黎 $52.5/hr
你話好pay又唔係特別好pay , 幾年先加得果幾蚊 , 返學校仲高人工過佢
大埔區同事留名
呢份工真係唔好諗住靠佢黎養自己我上個月完全冇返過工 job duty 就係幫d邨選層代表 有時就返office做下剪剪貼貼工夫咁

btw 唔洗心急喎 我11月in 1月先收到offer所以等開飯真係唔好靠政府
TCO老鬼留名

第一日返工 無人理我 鳩坐幾個鐘係唔係正常 真係悶到我發癲

好好珍惜頭一星期蜜月期,盡可能識多幾個同事,因為呢一年都係同佢地一齊

我都想識 但係 係全部人各有各做 唔傾計咁 點識 無野做又叫我返去鳩坐

最直接就係問叫你返果個呀頭有咩要幫手 , 如果有位俾你坐咪執下張檯先

其實俾你返去鳩坐都好過直情唔叫人返好多時班正職成日唔叫TCO返 , 最後班TCO見日日無工返都唔再留時間俾份工 , 即係請完人都無人用

同埋我係另一個post都有講 , 返office係增加工作機會最好嘅一個方法 , 因為可以俾唔同呀頭知道你嘅存在

最弊係叫我返果個人 我聽到佢同另一個aco講佢無野做 不過我幾時要探會 要自己走出去定等佢帶 佢分左三幢野比我 但我咩都唔識

探會即係要向總署交數果堆report , 通常都得自己入去探你得三幢樓咁少就聯絡多啲班委員同佢地打好關係 , 到時交report就多啲野寫

但係 係佢叫我去 定我要自己無啦啦走過去? 咩都唔識 又唔比我做 真係好慘

佢遲下應該會同你講每個每幢樓交幾多份report , 到時你自己就時間搞掂去 佢要你做嘅時候自然會教你
大埔區同事留名
呢份工真係唔好諗住靠佢黎養自己我上個月完全冇返過工 job duty 就係幫d邨選層代表 有時就返office做下剪剪貼貼工夫咁

btw 唔洗心急喎 我11月in 1月先收到offer所以等開飯真係唔好靠政府

11月in 1月有offer咪算快 我等咗半年先有
大埔區同事留名

咪又係冇工返 有撚分別咩
大埔區同事留名

真係好睇上頭有咩搞作
但佢部電腦玩唔玩得架 我尋日唔敢玩 剩係玩手機

如果要佢俾自己account你可能一開始唔會俾我地TCO有個公用account所以可以free啲咁用
大埔區同事留名

真係好睇上頭有咩搞作

可能係我唔做得野冇叫我返掛
同埋上頭有限鍾
即係佢當佢得100個鍾quota 果個月派晒就有野做都唔會叫你返 除非你同佢fd底肯蝕底唔收人工幫佢做 好似係
深水埗果啲一定可以成日返,好等人用
大埔區同事留名

真係好睇上頭有咩搞作

可能係我唔做得野冇叫我返掛
同埋上頭有限鍾
即係佢當佢得100個鍾quota 果個月派晒就有野做都唔會叫你返 除非你同佢fd底肯蝕底唔收人工幫佢做 好似係

可能你個team分得少budget , 都無計 有啲team係有budget都唔叫人返

深水埗係咪主要以BM為主有啲想報

等人用就好
我求offer

都係自介+情景題咁

好多範疇,不過好等人去做巡樓野

唔怕辛苦,鐘意外出做野,做深水埗就最好

巴打知唔知in哂人未

巴打知唔知in哂人未

都係自介+情景題咁

巴打知唔知in哂人未

呢層我呢啲小薯仔唔知,不過根據我經驗,你in完大概三個月內有消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞