[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (4) 7月30日發售

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
X2
點難都冇第一代DX
四五槍推爆一部吉姆同紅渣,兩秒唔駛既事

一定要PVP先玩到真人先有既立回
某D機都係制作團隊集合咁多代出現過既立回所訂制
如果我2500狼式partner 3000nu 咁我打後衛?
2500打前先落 3000partner會少血咗
但係倒返轉 我打後咪蝕咗輸出指教下

我由碌鳩係白虎到依家變左黑森林,玩左十鳩幾年都係咁撚柒廢
我最爛
但新手都係要練好啲 assist main cancel, 慣性跳 呢啲基本野先入場同人打?
狼式開場前期打前 盡量去做輸出 你有叉a叉b係身佢地唔會亂黎
如果你俾人打到黃血個時退一退後俾nu上 你可以掟下鎚仔 射下電池炮
最好俾3000機先落
識玩一定雙前衛 後乜衛
你有冇諗過你冇輸出係你問題
換日版初回送嗰張banapassport
其實打後衛冇輸出唔緊要
比到對面壓力lock你就得
理解完boost dash、step、boost dash step、慣性跳、旋回(幾時用邊種)、簡單既走位
揀定一部機練,撳熟combo同cancel路線就可以出去同人死過
跟住打到上腦為止
CHING 你重睇下WIKI 好
全攻型好快完場
所以你話對面追2500打係咁解
個人感想姐
唔使乜都要跟wiki架喎
啱 家用版到時放棄哂思考做猩猩會爽快d
雪崩 武士道 權天 格進 正呀
基本上係
beta個時有個雪崩鳩衝都唔知做乜
你以為自己玩緊vs2 咩

教新手就應該講返d 正確既概念比佢

唔係個人感覺
真 打得比較好既時候 通常都係feel到d手勢上晒腦 好似無諗過就做左判斷(岩既判斷) 自然反射動作咁
所以點解要練熟一部機先就係咁解 玩慣既機d技應對咩機 咩情況出最好 好多時靠不停打 累積經驗
btw 有時玩d唔熟既機 會玩到好似連基本功都有問題咁 好膠

利申:廢
雪崩格進十部有八部都係玩爆彈架喇
最緊要講聲上前先
如果係教新手我根本就唔會喺到同佢講咁多
實戰自己體驗下好過
事後檢討睇replay最實際
講完啲概念但係實行唔到有咩用
今次有無一機雙打?上次Gundam Versus無畀人屌到飛天
有啊 又問
証明頭post係無人睇
講咁多不如選部心儀機體玩玩先
根本就係咁
唔通用新手機打到15星咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞