[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (4) 7月30日發售

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
個覺醒已經差好遠

Mbon多咁啲特殊移動(例如nu火箭炮可以轉身)同埋多咗啲cancel route,可能咁樣搞到覺得快咗?

另外有boost落地硬直反而大過fb(聽架仔啲片講)

利申我淨係玩過幾場街機,同埋beta test,詳情要問其他巴打
nu火箭炮唔係GVG都可以轉身咩?
講緊左右轉,唔係原作咁倒轉身

仲有strike freedom宙返可以for埋cs啊咁
Cs>bc fb年代就有
門檻咁高仲諗緊入唔入坑好

利申:新人未玩過
A B覺轉左F S Drive咪加快遊戲速度
Drive同覺醒一齊用咪發揮到最大功用
新人未玩過 咪揾下新手fd一齊圍威喂,玩到咁上下先岀公海打
新手未打過建議打下電腦先
我09年練到而家 當年中學冇人打得贏我 但去到ps3年代就比班日本仔屠到比人踢走
可以同我打
起碼要輕鬆1打2 extreme電腦,12000cost
俾返個無限時間同無限cost我
唔想試試下機中途彈走
其實新手唔使擔心門檻高唔高 心態最重要
如果你本身鍾意gundam又對呢類模式ok既 單機or圍內fd玩都值 加上今次又多左個單機任務模式 玩晒佢都要d時間

講真 認真pvp既驚一向都係有無食過夜粥一睇就睇得出 玩得ok既 基本上街機上都交過唔少學費 而家有家用版任你練 任你玩 已經好好
屌 呢個真,希望係因為beta test唔想人無限練機先咁set
得MAXI BOOST有Drive系統喎
而家移殖落PS4係MBON 已經Delete咗Drive系統
得返F覺 S覺 E覺
1vs2 (3000 2500) (電腦全B 覺,extreme) , 6000vs 11000 cost, 要210秒搞掂。呢個難度練緊
因住比人話你係屠夫,老手打新手,就一定係老手唔岩
睇漏左個on
set呢D條件根本無用
同人打打法都會唔同 打電腦只係俾你摸熟部機
D人話咩罰人打電腦根本得淡笑
電腦唔會用step cancel 唔會free fall呢類技巧
新手以為打完極難電腦就ok 再去打正常玩家咪出事 結果做成期望落差
最有用嘅方法係叫多個朋友入坑一齊練 話曬多人遊戲溝通都幾重要 大家補位救機比起自己1v2咁練輕鬆同快啲

1v2練法練到拉打走位嘅我估不過有幾可會對面兩個全場同時sm你一個
有個識玩帶唔識玩先有用
2500+3000呢個組合通常圍2500
真, 最多練到少啲比人捉落地.
宜加新手建議睇下都內某所學下野先
都內某所主力打shuffle 打shuffle考你臨場反應
睇下D機操作係點

無印個時練打師父+炮渣呢個team
練好之後都係俾人屠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞