[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (4) 7月30日發售

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

頭版Q&A
官方網站(日文):https://g-rwee.ggame.jp/
wiki(日文/招式表及教學):https://w.atwiki.jp/gundamexvsmbon/
Q:隻game玩咩?
A:2vs2高達對戰

Q:有無得一機雙打?
A:有

Q:有幾多部機?係唔係DLC地獄?
A:36部作品 有183部機 唔係DLC地獄

Q:有咩機岩新手用?
A:只要有愛部部都岩你用

Q:用手制好定街機制好?
A:無所謂,自己中意就得

Q:有無beta?
A:有 2020年4月25日(土)~4月27日(月)の期間でネットワークテストの実施が決定!

Q:幾時出?
A:7月30日

Q:咩機最勁?
A:巴力
點解d日本仔可以毫無死角

btw有冇人試過用US psn同鬼佬打
留名
已經打hard電腦練過下,可以0落全滅電腦,但同人玩都係被屠十幾場一場都贏唔到,係世界嘅錯,原本打算預購,依家唔會買
mission mode咪有教學
街機mode俾你練下
又唔係得pvp
我希望佢正式版有個真係教你技巧嘅教學mode
唔係就咁打吓CPU然後自己摸索就當交貨啦
依家隻game連個似樣啲嘅練習模式都未有
同埋佢啲指引仲差過格game就算係beta都有眼睇

例如佢個招式表,寫埋啲呀媽係女人嘅野
可唔可以講多兩句邊招技有霸體,邊招可以定人呀

睇返其他格game嘅招式表,招技有咩特性,
應該喺咩場合用都盡講比你知
唔好話,有啲mbon新機(我家用機玩家only)
佢有啲招我一開始玩都唔知點出

例如有啲消耗盾,佢擺個數字搞到我以為係強化mode,eg star build strike

有啲下格先出到,例如v2b裝

睇佢呢啲陳述真係嘥鳩氣 都唔係解說
佢有啲武裝,格派生真係要睇wiki先知架我記得舊時FB有好心人整中文版Wiki,希望將來mbon都有,唔係下下睇日本都好難學到野

不如大家有咩招唔識出就問下
大家交流下
咁多機實有d人熟有d人唔熟
高手老手唔好咁快屌人問問問住
巴打日psn?
港服,無諗過隻game咁高門檻
日服都有人唔識玩
早解脫係好事
較最難再一打二試下
你係咪用D極難用既機?
其實真人嘅難度應該係extreme++++
如果對面兩個高手嘅話,實際效果仲要唔係相加,係相乘
冇用 唔識體調立回等技巧 你1on1天下無敵都冇用
https://youtu.be/gF8rjsDS5vU

之前有人同貼過, 長田呢條片好野來
我想同新手打五五波,唔係想俾人屠
好似打LOL咁,佢唔會俾白金你打架嘛,佢都係配返同你差唔多嘅柒頭皮同你玩
唔識日文
又唔係打架仔
港服2v2咪又係=分開1v1
唔識日文都識睇動畫啦

睇都唔睇下就唔識
新手我覺得用有assist main cancel個啲練下走位 3槍個啲先 eg delta plus
家下係咪惡性循環緊
抽中beta嘅唔少都係老手
本身諗住試玩嘅新手入game只有比人屠
最後輸到冇癮到正式版更加少新手玩
有無中文字幕 無就算
尋晚用黑獵同你部delta plus鬥捉自由落下好鬼正
諗起之前有人問有咩機岩新手 我就話DP
跟住D人話DP係撚新手用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞