FE Heroes 火焰之紋章(13)echoes 4月20日正式發售

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
不負責任簡評 二

Clair 泛濫既藍槍飛馬
37/26/36/24/33
武器銀之槍+
攻擊力仲低過用勇槍既cordelia
攻擊期望值係零
主動技一喝 無評價 唔識用
B技 hit and run
類似drag back唔拉敵人版
估計遠攻用唔到
要配合地形+敵人移動方式先發揮到

A技裝死線 同勇槍有冇得玩

咁點解唔用hinoka cordelia catria

而且裝勇槍好浪費佢本身速高優勢
如果抽中隻加速減血
配死線HIT&RUN就可能有少少用

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
有冇可能配隊友 飛刃紋+飛刃舞
做3連擊

咁我會用死線攻立cordelia
配疾風迅雷打8下
不負責任簡評 二

武器銀之槍+
攻擊期望值係零
估計遠攻用唔到

如果抽中隻加速減血

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
做3連擊

配疾風迅雷打8下

到而家我都搞唔清楚到底疾風迅雷點樣快速發動
不負責任簡評 二

武器銀之槍+
攻擊期望值係零
估計遠攻用唔到

如果抽中隻加速減血

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
做3連擊

配疾風迅雷打8下

到第6擊發動
攻擊完 如果cordelia/lyn未死
正常行動完會灰色
佢會有顏色企原地 然後可以再移動同攻擊
(可以再食舞女再動)即係一回合行動三次

但敵方攻擊時唔會發動疾風迅雷
玩返轉暗夜等Echoes
對住個debuff望咗成分鐘,先記得本篇唔係1 round就復原

係隔離登見到
蘿蔔佬絕版黎
大家好好珍惜

利申 有一隻

個幾隻都係絕版架啦

如果抽中隻加速減血

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
做3連擊

配疾風迅雷打8下

到第6擊發動
正常行動完會灰色

其實冇乜角色頂到cordelia兩下,學攻立真係有用?

係隔離登見到
蘿蔔佬絕版黎
大家好好珍惜

利申 有一隻

個幾隻都係絕版架啦

有齊晒

如果抽中隻加速減血

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
做3連擊

配疾風迅雷打8下

到第6擊發動
正常行動完會灰色

正常cordelia有相性
所以打紅劍好似切菜咁
如果轉死線攻立
可以用黎硬打30防或以下既綠色
另外唔食攻擊buff既cordelia
會被 加防/加血iv既拓海反秒
所以攻立仲有一定作用
但唔係must
仲有硬打藍槍
Ephraim之類既高防藍槍
仲有硬打藍槍

但係冇獅子要點扣血發動攻立?
獻身?
仲有硬打藍槍

獻身?

講真
現時環境用獻身/相互援助開金身一定好過用獅子
仲有硬打藍槍

獻身?

飛行隊 麻煩野用蛋米打
食埋飛刃盾可以食敵人一下
唔似nino linde呢類一下都食唔到
焗住要獅子獻身相互
仲有硬打藍槍

獻身?

飛行隊 麻煩野用蛋米打
焗住要獅子獻身相互

岩岩睇到cordelia 40血, 獻一下30血岩岩好75%發動攻立.
好似幾完美
好憎藍騎阿哥+再動
仲有硬打藍槍

獻身?

飛行隊 麻煩野用蛋米打
焗住要獅子獻身相互

岩岩睇到cordelia 40血, 獻一下30血岩岩好75%發動攻立.
好似幾完美

都要有其他人冇咗啲血先獻到

如果抽中隻加速減血

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
做3連擊

配疾風迅雷打8下

到第6擊發動
正常行動完會灰色

所以打紅劍好似切菜咁
如果轉死線攻立
所以攻立仲有一定作用
但唔係must

問題係,cordelia正常iv配勇槍得30速,飛刃埋都乘唔到4takumi,但飛刃咗就2下都殺到takumi,咁攻立究竟打乜有用?
120石無5*

不過諗諗下 38速
勇槍 死線 打&跑
做3連擊

配疾風迅雷打8下

到第6擊發動
正常行動完會灰色

所以打紅劍好似切菜咁
如果轉死線攻立
所以攻立仲有一定作用
但唔係must

問題係,cordelia正常iv配勇槍得30速,飛刃埋都乘唔到4takumi,但飛刃咗就2下都殺到takumi,咁攻立究竟打乜有用?

得高防要攻立 sor
利申:有隻4星cordilia加攻減魔防

食完飛刃後我52攻36速
乘到4嘅要敵人31速以下
有相性激化,打綠色得返31攻
而綠色近身普遍都係25防up,攻立打完4下都唔會打得死,再俾人一擊掃低
紅色唔洗睇,35防嘅tiki都打到37*4,頭兩下就掃低咗
睇睇個表,藍白色近身得村人,蘿蔔佬,oboro,槍哥,nowi,打到佢4下而頭兩下殺唔到

結論:你是否會為咗打槍哥同nowi,另外兩隻鬥技場唔會見到,尊登去學攻立
如果你隻cordilia係減攻加速,可以學攻立去對付加血/防又嘅takumi
抽到隻新男槍-速+魔防 神坦

宜家buff法橫行 呢隻+魔防都只係20 發動埋奧義都冇用

宜家buff法橫行 呢隻+魔防都只係20 發動埋奧義都冇用

Nino 唔追擊都一下
大家玩飛行隊要唔要裝個飛行特效防弓手?
認緊大家姐a技裝咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞