FE Heroes 火焰之紋章(13)echoes 4月20日正式發售

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
大家玩飛行隊要唔要裝個飛行特效防弓手?
認緊大家姐a技裝咩好

正常唔會考慮 因為用防特效=少一招技補強自己去秒人
認緊大家姐a技裝咩好

其實有需要
認緊大家姐a技裝咩好

其實有需要

兔卡呢d a技都無乜用可以裝個盾做拓海check
搵隻飛龍裝盾同拓海玩
飛龍高物防
搵隻飛龍裝盾同拓海玩
飛龍高物防

拓海係takumi?
搵隻飛龍裝盾同拓海玩
飛龍高物防

拓海係takumi?

有繼承之後 PVP弓依家叫好易殺 而且通常得一隻
PVE因為飛行未夠強勢 所以高難度沒咩弓搞你
防特效唔駛趕著食 等日後有需要先再考慮都唔遲

講到弓就諗起一件事 玩家仲未有騎馬弓用
爆左幾把劍都係第7場死一場 得4758

呢個數夠10000名內啦
新出隻弓手係咪冇咩用

舊ac唔見左...依家玩緊呢個新帳號...呢隊野o唔ok?有無其他更好既選擇
[/img]https://na.cx/i/S962MAX.jpg[/img][/img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/15/175045_73647b6b3e80490c8fd874b3296d7d40.jpg[/img]
舊ac唔見左...依家玩緊呢個新帳號...呢隊野o唔ok?有無其他更好既選擇

差隻強勢藍色
玩住先啦

場地真係好緊要

咩組合死一場都47xx

咩組合死一場都47xx

據reddit所講
4星+10
個分好似係高過5星

請問放防禦陣有咩技巧,改版後放咗幾日都無贏過

利申:試過用michalis取代 Julia 都係咁

呢個數夠10000名內啦

排497x 計分個時實入唔到5000內
岩岩爆左3把 0死4828

咩組合死一場都47xx

大海 呀哥 eilwood 蘿蔔佬
認真玩唔玩騎隊都好 呀哥都係好勁
幾場都係1on4

高分段想刷高分死一隻多數就走場
你依隊低分段 d人戰到一兵一卒都分分鐘打埋佢
所以就守唔到 可能係
依家入高stat角 效果仲顯唔顯著

你指effie果d?

reddit有個待證實theory, 但睇埋4星+10會比5星高分呢樣野, 我諗都make sense

法師/弓手/飛標/補師/舞者+10
近戰騎兵+5
重甲-10

我估BST都仲算緊要ge.
不過由於會因為兵種而調整, 所以重點會放左響+值上.

利申: 9up, 最勁果隻eirika+1所以無得試
但我可以肯定同一team入effie同入azura個分無分別咁滯.

Theory 2: For BST arena calculations: All Tome Users, Bow/Shuriken/Healers and Dancers receive +10, while Melee Cavalry receives +5, and Armoured units receive -10, all lining up with infantry stats. Pattern observed as per sheet by autor /u/MorphFE.

你指effie果d?

reddit有個待證實theory, 但睇埋4星+10會比5星高分呢樣野, 我諗都make sense

法師/弓手/飛標/補師/舞者+10
近戰騎兵+5
重甲-10

我估BST都仲算緊要ge.
不過由於會因為兵種而調整, 所以重點會放左響+值上.

利申: 9up, 最勁果隻eirika+1所以無得試
但我可以肯定同一team入effie同入azura個分無分別咁滯.

Theory 2: For BST arena calculations: All Tome Users, Bow/Shuriken/Healers and Dancers receive +10, while Melee Cavalry receives +5, and Armoured units receive -10, all lining up with infantry stats. Pattern observed as per sheet by autor /u/MorphFE.

依加難test左 我用同一隊野670至700都撞到

所以就守唔到 可能係

乜原來走場都唔計對手贏架?

所以就守唔到 可能係

乜原來走場都唔計對手贏架?

走場應該計
但d人如果唔沖高分死一隻半隻邊會走場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞