黑社會當街恐嚇良好市民

265 回覆
647 Like 16 Dislike
係咩, 咁班黑警而家有幾多個做唔到人
你地好好多啦, 用肉體捱打, 再起底還擊
咪扮大師啦 上黎笑人就覺得自己好勇?
Push
好型啵 有請老豆搵仔
又要用返黑警邏輯
你條死黑警,係街引起人圍觀,煽動市民情緒,犯左法啦
知法犯法,屌你老母
喺你地面前, 點敢扮大師呀, 拍片大師, 起底大師, 立法會選舉大師, 和平理性革命大師, 許冠傑自動變黃大師
柒野一大蘿, 唔好自冠revolution啦, 簡直係侮辱其他國家嘅革命
應該係之前做防暴做到high大個頭上哂腦
宜家一靜啲就精神錯亂同空虛
遲早吞鎗自殺
高清
唔知呢
但出街無聽過有人敢認自己係黑警
話自己係紀律部隊就多喇
下午3時許,觀塘同仁街近港鐵站A出口位置,有數名男子在民政事務處壁報板(即觀塘連儂牆)上張貼文宣,內容為變態辣椒Rebel Pepper所畫的「病毒之王習近平」,諷刺國家主席習近平及武漢肺炎疫情。突然,有衝鋒車駛到現場,警員下車後圍捕這批男子,行動隨即引起市民圍觀以及用手機拍攝。其間,一名警長失控辱罵圍觀市民,令市民感到相當不滿。未幾大批警員到場增援,並將其中數名圍觀市民帶到防線後調查,這名警長得勢不饒人,不斷挑釁其中一名被調查市民,例如「收皮啦」、「傻X咗呀」、「曱甴」、「望住我啊」、「入新屋嶺」等。

在場有電訊sales不恥警方的行上前聲援,亦遭對方截查,其後多架衝鋒車到場,大約有20名警員在場戒備,氣氛一度緊張。至下午4時許,被查市民和張貼文宣男子均被警員帶返警署,在場警員用黑色膠袋遮蔽文宣後,亦陸續收隊離開現場。

乜撚野市民, 好明顯全部都係記者
革命?返屋企食奶啦睇許冠傑啦
你咪又係上黎鳩up
在場有電訊sales不恥警方的行上前聲援,亦遭對方截查,其後多架衝鋒車到場,大約有20名警員在場戒備,氣氛一度緊張。

又盲撚左?
咁又點, 你怕佢地喺香港生存唔到?個個都出入平安呀,仲個個幾十萬袋袋平安
唔睇片淨係聽聲以為有人比黑社會凶緊
好過你班柒頭上黎圍爐自high, 起底當打羸
冇人講過起底當打贏 係你自己認為一個人淨係可以做一樣野
呢個sales就有種, 不過唔知係幾多份之一
恐怖分子
集中返討論
我唔覆上面條友了 自己打飛機啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞