我的英雄學院漫畫討論post (9)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
比肋骨插死咗
邊有死
暈左炸喎

今次平哥真係搬曬啲英雄出黎
個巴打反諷咋嘛
????
隻狗乸係同一個人
但個男人唔知係咪
近呢幾隻睇到一舊舊
完全唔知做緊乜
lm
作者上一套漫畫其中一個角色嚟
蛇女都係
摩擦力
發覺reddit啲人都勁中意死柄木屌

平畫d女角真係好撚正
條尾
有冇講點解
He looks so bad ass
巴哈都係
幾認同u/priceless_purple講既野
不過其實都唔係個老豆打到佢有幾痛既問題
個老豆否定佢既夢想 但又唔解釋清楚咩原因
長期同老豆既互動係得負面,冇正面
以一個單純既細路角度去諗,
咁憎返佢轉頭,係咪好正常?
不停地無理既責罰
加埋屋企人對佢既無視(老母之後有幫佢出頭,但佢冇機會睇到)
到佢開始有抑鬱既症狀
話好憎所有人,都係正常人𡃁仔既反應

分叉位係在位佢有個破壞性既quirk
一下子錯手殺哂全家
然後老豆第一個反應仍然係搵支棍打佢

後黎更加冇機會受正確既教育,
afo只係叫佢擁抱果種憤怒既情感
變得宣洩係佢唯一既生存之道
有個成日唔知做咩黑面既老豆就知幾難受

不過hori咁專登寫到弔唔係咩完美受害者
應該無非係想講人係會因為際遇而改變,
人係必然有黑暗面
但最尾係咪要俾呢個黑暗面打低,
係自己揀,後果自己承受
遇到挫折有兩種人
我想其他人經歷同樣既痛苦
我想努力令其他人唔洗受同樣既苦

解放軍同敵聯異曲同工既地方係
佢地覺得自己既個性唔應該受壓抑
即使展露個性係會害到其他人,
都唔應該克制住自己
弱肉強食先係王道,錯既係英雄社會

好似靈能100果班壞人咁,係社會搵唔到幸福,就從事地下活動利用超能力黎損人利己

相反套野都有講呢堆人點形成
病嬌天生鍾意血,但父母一句彈埋黎就係話佢幾咁核突,點解你係咁
但佢都扮乖女扮到高中定初中畢業
蜥蜴因為個樣俾人欺凌大,做開隱青,
未感受過愛
佢話m字額用有色眼鏡睇佢就知佢幾反社會,除左係敵聯之外冇歸所
twice除左罪犯之外就冇人愛過佢
弔都係埋怨全家溫柔地旁觀,冇救到佢,
討論all might笑住好似自我感覺良好地覺得天下太平,好似忽視左有人係身處係地獄中

呢班人全部都有abandonment issues,
屋企人,同學,或者社會都冇為佢設身處地
覺得好受忽視
社會只係覺得佢地噁心
所以佢地覺得係陽光底下生活係冇幸福
遇到挫折有兩種人
我想其他人經歷同樣既痛苦
我想努力令其他人唔洗受同樣既苦

解放軍同敵聯異曲同工既地方係
佢地覺得自己既個性唔應該受壓抑
即使展露個性係會害到其他人,
都唔應該克制住自己
弱肉強食先係王道,錯既係英雄社會

好似靈能100果班壞人咁,係社會搵唔到幸福,就從事地下活動利用超能力黎損人利己

相反套野都有講呢堆人點形成
病嬌天生鍾意血,但父母一句彈埋黎就係話佢幾咁核突,點解你係咁
但佢都扮乖女扮到高中定初中畢業
蜥蜴因為個樣俾人欺凌大,做開隱青,
未感受過愛
佢話m字額用有色眼鏡睇佢就知佢幾反社會,除左係敵聯之外冇歸所
twice除左罪犯之外就冇人愛過佢
弔都係埋怨全家溫柔地旁觀,冇救到佢,
all might笑住好似自我感覺良好地覺得天下太平,好似忽視左有人係身處係地獄中

呢班人全部都有abandonment issues,
屋企人,同學,或者社會都冇為佢設身處地
覺得好受忽視
社會只係覺得佢地噁心
所以佢地覺得係陽光底下生活係冇幸福

HAWKS仲正過其他3件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞