我的英雄學院漫畫討論post (9)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咁佢係因為儲存力量呢個特性先可以咁勁
去到allmight身上先開花結果
如果單純係力量就ok 嘅咁砂藤同胖胖都會好勁啦

用龍珠嘅講法
Allmight 個狀態係超西2
其他top class 個性頂多係超西
一啲單純buff 力量嘅個性就好似杜拉格斯咁有缺點

心操係羨慕69個主角光環
又唔見佢羨慕砂藤食糖buff 力量
講到尾都係睇個性本身嘅強弱而唔係類型
如果心操個洗腦能力唔使滿足咁多條件其實一樣可以好勁
喺我英個世界觀隨時有人係類似心操能力但其實係上位版本, 可能唔使應機, 齋聽聲已經會被洗腦咁
波動同69 一team,宜家未到佢地出場
天喰跟肥膠team,佢好似半途去左攔截通道漏出黎嘅敵人
加上本身all might 就係真天才,身體同智力都係
一有one for all就立即掌握
exactly

quote from wiki(2019官方公式書資料)
天喰變咗人馬
心操同b班金毛仔好似都係all might fans
自己有個唔似英雄既能力搞到自卑
暫時個社會最鍾意既係啲好打得,一打十既英雄
輔助型唔夠引人注目
唔知新一代係咪會改變呢點
然後個故可以再探討既係,係咪有人認同先算成功
咁好正常啲人都係會鐘意啲飛天噴火浮誇野
攞現實世界嚟講咪又係大把人因為ironman 好cyber嚟鐘意佢
講實力勁過佢嘅大有人在, 但人氣就相反唔夠佢勁
隔離光頭披風俠夠哂勁啦, 但佢無浮誇野比啲路人見到所以咪一直都係"低級英雄"
所以我英入面個排名都有分係實跡同支持度兩邊計算
我覺得佢個排行都算係咁
只要唔好將ALLMIGHT計入去就ok
老老實實好佩服你地睇得明個劇情同埋理解到發生緊咩事
我近半年差唔多有8成都唔知佢講緊乜加唔知畫緊乜
積積埋埋搞到而家都唔知做緊乜春好似當年睇東京食屎鬼咁
喰種係有馬死之後難理解姐
但我英未去到呢個位
269情報圖
會唔會係你自己問題...
Mk係睇唔明,我地動物台係高質啲
好撚怪,啲打鬥有時好靚,有時又一舊舊
由其有腦無果陣,個設計成舊黑色,乜柒都睇唔到
又係拖戲冇進展
半個月後再見
印象中火佬同hawks打腦無果part勁難睇,動畫救返
希望死柄木屌乖乖地收皮 隔幾年先好再出嚟
作今篇英雄打贏返返去校園故事好過
唔想睇死柄木依家醒返 之後爆seed收晒班英雄皮 講真真係好老土同無聊
其實應該唔會太快搞到末日咁樣
敵聯果邊都仲要慢慢成長
末日,無政府已經係達到左目的
班友未形成自己既理念應該係唔會到果個位
剩係病嬌好似都未意識到其實自己好想俾社會接納
火仔又未交代咩理念,
又未爆單野出黎等endeavor仆街
中二弔除左打爆啲野之外又係咩都唔識,
同英雄相反,應該想做既野係點樣帶絕望俾社會既平民/ (佢認為既)既得利益者
如果唔只靠打,而係揭穿英雄既真面目既話。。。。
睇下套野可以去到邊,定係打打打完算數
你講既野 其實佢要寫既佢可以一次過係呢場大戰講哂
我想睇番學園呀屌
好多漫畫配角都寫得好好 但真係勁少發揮

姐係英雄方已經達成再目的
但死柄條on9仔最尾係咪操控緊啲力量
世界末日咁
尾白
好普通咁戰鬥緊
雖然已經有預感了 肯定係就嚟贏嘅時候死柄條on9仔醒返然後秒殺晒全部人啦
好唔想睇呢個展開呀
求下你條on9仔一直假死到主角畢業啦
唔好啦
好on9火佬快啲燒到佢變骨灰比醫生拎返屋企
一定係覺醒左
醒番就秒全場
火佬應該都唔係果皮講到可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞