iPhone攝影人(2)

1001 回覆
67 Like 15 Dislike

SE
VSCO Fuji Pro400H

SE
VSCO Fuji Pro400H

再執過

另加多張

Iphone6+直出

Iphone6+直出

希望老手俾d意見
新手第一次入黎
用緊7 Plus
買過 Procam 同 Procamera (Lowlight+, HDR)
但多數都係用返原生app

執相就鐘意用VSCO cam, 另外有裝Snapseed 不過無乜點用
VSCO 得最新個preset 未買, 之前買鬼曬d bundle.....
VSCO X 買唔買得過? 見佢有d特別raw edit setting / 限定preset
又沉
人呢,去曬邊
想問下巴絲們有冇買moment
用緊7 plus
諗緊值唔值得買case + lens
但啲lens好貴
如果買,建議買wide/tele/micro/fisheye?
定係其他牌子?
仲有洗唔洗買支腳架?
利申:本身有單反,但其實手機先常用,所以諗緊買唔買鏡頭
又沉
人呢,去曬邊

舊相一張,唔記得左有冇up過

iPhone SE Lightroom+VSCO

Iphone6+直出

希望老手俾d意見

1. 冇主體,唔知望雲樹定係隻鹿
2. 比左上方既光搶晒,隻鹿行前d影會即刻唔同晒
3. 座城比d樹+石壆擋左,左邊既樹攞唔晒,路燈礙眼

如果你用內置嗰個相機,開九宮格影

唔識影相點構圖,Google下有好多網教
新手第一次入黎
用緊7 Plus
買過 Procam 同 Procamera (Lowlight+, HDR)
但多數都係用返原生app

執相就鐘意用VSCO cam, 另外有裝Snapseed 不過無乜點用
VSCO 得最新個preset 未買, 之前買鬼曬d bundle.....
VSCO X 買唔買得過? 見佢有d特別raw edit setting / 限定preset

一個Lightroom已夠打天下

iphone se

Iphone6+直出

希望老手俾d意見

1. 冇主體,唔知望雲樹定係隻鹿
2. 比左上方既光搶晒,隻鹿行前d影會即刻唔同晒
3. 座城比d樹+石壆擋左,左邊既樹攞唔晒,路燈礙眼

如果你用內置嗰個相機,開九宮格影

唔識影相點構圖,Google下有好多網教

多謝巴打

巴打呢兩幅會唔會好過前面

初來報到!終於搵到同好
跪求意見!
感謝
請問各位
IPHONE係咪比其他手機好好多
我最近因工作關係 要成日影手錶呢類野比人睇
想順便換換手機

就IPHONE 7,7PLUS,SE黎講
3者單純影相方面有冇分別
謝謝各位

巴打呢兩幅會唔會好過前面

第一張唔錯
第二張冇左個人會好d
請問各位
想順便換換手機

謝謝各位

7plus有tele,對影首飾都有幫助
不過影首飾最緊要都係打燈緊要點

舊相

iPhone 5 VSCO

初來報到!終於搵到同好
跪求意見!
感謝

請問各位
想順便換換手機

謝謝各位

iphone勁在色水靚 wb夠準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞