絲打們點整指甲?咩款(16)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁真係抵wor
遲d去懲罰下佢先得
Hard gel唔知點算,想自己卸但笨手笨腳驚傷甲...唔卸又驚反甲
磨機係咪唔好自己亂黎好d,一陣磨得太薄就食得屎
機磨唔好喇
召喚甲師
講咗咁多頁都冇人教?
因為hard gel除咗磨真係得磨呢個方法
樓上絲打用磨機試下最慢速 磨走飾物色膠嗰啲 見到仲有層底膠就收手/用返挫磨返滑? 應該安全啲
利申 非專業
磨其實係咪用挫都磨得到呢
慢少少啫?咁咪唔洗買磨機?
唔識用磨機會好危險我覺得與其要人咁樣自己亂試點解真係識搞嘅甲師唔講兩句
笑左
買個挫 實戰下
d 挫好多地方都有
如果機磨危險 甲師講2句教你都一樣危險
係咪要圖文並茂埋比你
鋼磨得啊不過可能磨足大半日係咪慢少少就我唔知啦 我自己就機拆留底膠 再自己做soft gel 之後再拆嗰陣包卸甲包就底膠都甩埋

我哋咁多頁啲人都集思廣益個解決方法啫 怕嘅驚嘅可以唔試 可以book上門美甲(都開始有甲師叫客上屋企整啦)試嘅話咪自己衡量去危險程度/自己做唔做到

可能甲師無追po呢 又或者無ac 再者hard gel 對付方法得磨 係差在手磨定機磨 磨短定磨走啫
感覺返工時間9-6咁磨都磨唔完
尤其是上手鋪咗厚gel
圖文並茂其實youtube都有片
就算出去學有甲師係隔離 你第一次落手點都驚
笑左+1
喺度埋怨連登甲師唔出黎教咁
"與其要人咁樣自己亂試點解真係識搞嘅甲師唔講兩句"
欠左你咩大佬,你咪搵返你整開個間問囉
佢先係收你錢嗰個
再唔係網上咁多教學片睇,上面都有間野直程用教剪GEL甲黎落AD添啦
我睇唔過眼啲人會笑甲店教人用指甲鉗
笑完又唔講應該點搞先啱
呢個時勢唔少人要自己拆
soft 可以用磨條修短/拆gel拆到底
hard gel 又真係冇人share 可以點短期處理
又要笑人教用指甲鉗
笑完又唔教人點整先啱
講真 甲師真係無義務將佢嘅專業知識上嚟公開講比人知
我磨短少少咋所以 挫都Ok 既
(本身既Hard Gel 唔算厚)
問番整果間應該都係話搵挫磨短d 咋

上連登問到好似老馮要答咁
呢間我都去過 第一次整唔知點解好易甩
第二次就OK冇問題冇甩
個店主都幾好人 會幫你諗下加啲乜嘢點樣襯會靚
同埋畫花好靚
不過我覺得唔係幾就腳
同意
成日都老馮咁
笑係因為用指甲鉗真係錯㗎囉
咪講咗hardgel係磨短佢
其實已經有人講過

其它鋪頭都有講啦
有咩睇唔過眼
你未留言前幾頁都有絲討論緊用磨機/指甲剉啦
咁hard gel本身就冇預你自己短期處理你仲想點share俾你?
原來你上面有講過挫短hardgel
sor鳩睇漏眼
邊間!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞