[2017DSE]ICT討論

943 回覆
13 Like 2 Dislike

System print 係乜
中文讀

System.out.println("Hello World");

入左CS既話,正確啲黎講係三個月內會教晒basic programming, pointer, oop, data structure, etc

java

poly comp

City CS>Poly comp>bu cs

我而家poly comp 非常後悔 讀左兩年好似無學過野咁 d人又hae個氣氛極頹

師兄

真心想學野就自己搵範野搞
寫外掛好 寫網好 寫app好
絕對好過你去上堂
寫簡寫得唔得?如 cpu USB cu au 咁

可以

可以

盡量避免

System.out.println("Hello World");

入左CS既話,正確啲黎講係三個月內會教晒basic programming, pointer, oop, data structure, etc

java

poly comp

我而家poly comp 非常後悔 讀左兩年好似無學過野咁 d人又hae個氣氛極頹

師兄

絕對好過你去上堂

科1011都唔知做乜鳩

java

poly comp

師兄

絕對好過你去上堂

科1011都唔知做乜鳩

係咪都係大cao教?
教c pointer可以剩係講幾句就飛左

poly comp

師兄

絕對好過你去上堂

科1011都唔知做乜鳩

係咪都係大cao教?

btw lab都值得上既 果陣我tutor係dennis 講得幾好

System print 係乜
中文讀

java

poly comp

師兄

絕對好過你去上堂

non-jupas緊poly comp
係咪真係唔好 本身讀緊it related 既degree
Mc平均要岩幾題先有5
依家平均先岩得個34題
想穩四可以點做?
我係讀database

巴打可唔可以share module a resources ?

利申: module c jj想轉考module a

我啲嘢係hard copy嚟。。。
因為我係補現代嗰個

你考完可唔可以放d notes比我

可以呀

唔該哂巴打

巴打留個聯絡方法?
Mc平均要岩幾題先有5
依家平均先岩得個34題

Mean係27
34應該勉強少少

想星 長題容錯率幾多?

師兄

絕對好過你去上堂

科1011都唔知做乜鳩

係咪都係大cao教?

btw lab都值得上既 果陣我tutor係dennis 講得幾好

完全冇理過有底同冇底嘅差異
今年d lab轉哂俾佢d PhD Student 教,d英文

想星 長題容錯率幾多?

2015考
Mc平均要岩幾題先有5
依家平均先岩得個34題

Mean係27
34應該勉強少少

其實要37
你要明白section b 同elective 太易失分

想星 長題容錯率幾多?

2015考

哇 屌
好想問下

其實佢係問緊咩
好想問下

其實佢係問緊咩

Wifi同3g之類既分別

想星 長題容錯率幾多?

2015考

哇 屌

算係少少失咗手

最失手係放咗City係A2

想星 長題容錯率幾多?

2015考

哇 屌

算係少少失咗手

MC真係好撚難全中
好想問下

其實佢係問緊咩

但佢話連接internet優點係可以流動裝置同router唔洗放咁近

係咩意思

想星 長題容錯率幾多?

2015考

哇 屌

算係少少失咗手

MC真係好撚難全中

錯撚咗係1999嘅第8條

我同學40/40 拎5
好想問下

其實佢係問緊咩

但佢話連接internet優點係可以流動裝置同router唔洗放咁近

係咩意思

因為wifi有距離限制。流動網絡個距離大好多
好想問下

其實佢係問緊咩

係咩意思

因為wifi有距離限制。流動網絡個距離大好多

Aii 個優點
好想問下

其實佢係問緊咩

(i) no need to set up a wifi ap to access the plane
(ii) pros: can control the plane from a remote location
cons: may cause security issues, the plane can be hacked easier

2012 ict 鳩答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞